Mit tartotok elit-gimnáziumnak?
Azért kérdezem, mert több helyen is nagy vitát váltott ki ennek az értelmezése, igazából két alapvető felfogás van, persze mindenki mondja a magáét, de azért kíváncsi lennék, páran mit gondolnak.
1, Az az elit, amelyik X helyen áll különböző statisztikák szerint, magas a továbbtanulási arány és stb?
2, Az az elit, ahova magas körökből származó szülő gyermekei járnak? Ezek legtöbbször magángimik, és közük nincs a jó eredményekhez, ellenben XXX vezérigazgató lánya meg stb felsővezetők kékfényes Audi A8-asokból kiugráló gyermekei vannak itt (jó pénzért).
Nos szerintetek melyik? Én nem tudom értelmezni az "elit" szót emiatt. Köszi előre is
én olyat is ismerek ahol pénzzel is belehet bejutni...a tanulmányi átlaga viszonylag magas..és nemcsak gazdagabbak járnak oda...
ezt így nehezen lehet elképzelni :) deh igaz
na ezzel a lefizetősdivel nem lepsz meg :-)
Egyik haverom jár úgymond elitgimibe, na most igaz amit mondasz, nagyon jó a tanulmányi átlag, ugyanis a tanároknak ki van adva, hogy kettő közül lehet választani, 4-es vagy 5-ös, és kész, vége, más nincs. Hát szegényebb rétegekből származó társuk nincs de olyanok vannak kiket először el se akartam hinni, szóval a büfésnéninek az a problémája általában, hog ynem tud visszaadni, mert már aznap reggel a 15-dik gyerek megy a 20 ezressel, és egyszerűen nincs mása.
Izgi egy dolog ez, hát a továbbtanulást pedig nem is tudom, érdemes-e mérni a mai körülmények között .... végül is ma már nem nagy dolog bejutni sehova, sztem ez nem mérvadó, na nem beszélve arról amit te is mondtál, hogy az érettségin is mehet a lefizetősdi persze. Meg olyat is mesélt, hogy fegyelmi is azért maradt el valami kamu szöveggel, mert idő közben X Y illetékes kapott egy összeget.
Hát egy biztos, ezek nagyon más gimik, de azért magam is látom a különbséget, és elgondolkodtam, tudja fene, van abban valami, hogy más életstílus ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!