Mi alapján döntsek a felvételi besoroláson (jogi karok, bővebben lent)?
Üdv! 18 éves vagyok,jövő év májusában fogok érettségizni. A felvételimet elsősorban a jogi egyetemekre szeretném beadni,de hogy a rangsor hogy fog kinézni...ebben kéne a segítségetek. Bíró szeretnék lenni-immár 7 éve,11 éves korom óta-,édesanyám is bírónő (cégbíró). Ő a PPKE-JÁK-on végzett. Van kollégája (tehát szintén bíró)aki a szegedin,a debrecenin,vagy éppenséggel a miskolcin doktorált...az ELTE is képviselteti magát,természetesen. Vannak gyakornokok (fogalmazók) mind a 3 budapesti jogi karról (Károli,Pázmány,ELTE) és a vidékiekről is. Mindenkiről-az egyetem nevének a figyelembevétele nélkül- nagyon jók a vélemények. Azonban szeretném,ha azzal egyetemmel,amire járni fogok (remélhetőleg) maximálisan elégedett legyek,tehát ne "csak" bejussak oda,hanem oda is AKARJAK bejutni. A laikusok azt mondják:az ELTE a legjobb.A felvi interaktív rangsoránál a a választható pontok szerint a Pázmány...a Károlit sehol sem említik előkelő helyen,de az egyik Károlis fogalmazó,akivel a bíróságon beszélgettem,nagyon értelmes volt...és a fogalmazókból lesznek a bírók,tehát oda csak a "legjobbak" kerülnek. A bírók (anyám is) azt mondják,mindegy hol végzed az egyetemet,azt,hogy mennyire tudod a jogot,csak a jogi szakvizsga mutatja meg,tehát egyik kar sincs hátrányban (ez mondjuk szerintem becsülendő) . De most úgy őszintén,ez alapján,Ti hova SZERETNÉTEK bejutni,ha a helyemben lennétek? Tudom,banálisnak tűnik a kérdés,de ez fontos nekem...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv!
igaza van anyukádnak...
én a pázmányon végeztem 2007-ben
tapasztalataim azt mutatják,
hogy kb. azonos képzést nyújtanak magyaro-i jogi karok
gyakorlati vonatkozás mindenhol nagyon kevés
első két helyre eltét és pázmányt ajánlom tenni
károlit szerintem felejtsd el
akkreditációja kérdéses (felmerültek problémák...)
jogi előadó, majd jogtanácsos a pozíció
központi költségvetési szerv, minisztériumi háttérintézmény
szép bér...
sok helyen voltam állásinterjún stb. annak idején
kb. 10-12 helyen
sehol (!) nem kérdezték, nem is nagyon nézték hol végeztem
az számít, mit produkálsz, ill, hogy kicsodának a kicsodája vagy
vagy: a szerencse
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!