Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi évnyitóra család...

Egyetemi évnyitóra család szokott menni?

Figyelt kérdés
Lesz dékánnal kézfogás is, ezért jó lenne néhány fotó róla emlékbe. Szoktak egy-két családtagot, barátot, barátnőt elhívni egyetemi évnyitóra, vagy az égő?
2011. szept. 7. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem még a hallgatók sem nagyon mennek el, nem hogy még vigyenek is valakit. Most őszintén, tényleg fontos, hogy lefényképezzék, amint kezet fogsz a dékánnal?
2011. szept. 7. 13:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, mert nekem nagyon nagy dolog, hogy egyetemre fogok járni, mivel a családomban még az érettségi is óriási dolog volt, nemhogy egyetem. Én vagyok az első, akinek ez sikerült.
2011. szept. 7. 13:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem, ovi után már nem igazán szokás évnyitókra családot hurcolászni, egyetemre meg végképp nem - nálunk a dékán a képedbe röhögne, ha évnyitón anyucival-apucival jelennél meg... egyetemre tudod felnőttek járnak.
2011. szept. 7. 13:52
 4/9 A kérdező kommentje:
nagyképű felnőttek, vagy felnőttek?
2011. szept. 7. 13:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Most mit kell bántani? Az ember örül, ha a fontos pillanatainál ott a család. De igaz, ami igaz, egyetemi évnyitóra nem szokás szülőt/családot vinni, nálunk pl kifejezetten meg volt tiltva, mert amúgy be se fértünk volna:) Szerintem tényleg ne vigyél szülőt, esetleg egy tesót, ha van, ő tud fényképet is csinálni:) Amúgyis a diplomaosztó lesz a fontos, oda meg alap, hogy jön a család:)
2011. szept. 7. 13:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Elmondtuk, mi a szokás. De ha neked tényleg fontos, hogy ott legyen a család, meg kézfogás, meg fényképeszkedés, akkor ne törődj semmivel, csináld!
2011. szept. 7. 14:01
 7/9 ava87 ***** válasza:

Tudom, nem szép dolog valakit cikizni, de azért az tény, hogy aki szülővel megy, azt meg szokták mosolyogni.

Arra meg nem nagyon lesz lehetőség, hogy lefotózzanak, hogy kezet fogsz a dékánnal. Majd a diplomaosztón fotózzanak, oda tényleg el szokott menni a család. Az eredmény. Az, hogy elkezdesz egyetemre járni, még nem jelent semmit.

2011. szept. 7. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell így lehurrogni rögtön szerencsétlent kérdezőt. Normálisan is meg lehet fogalmazni, hogy nem, egyetemi évnyitóra már nem szokás családot meghívni.

Többnyire csak az elsősök vannak jelen, esetleg pár sok sok éve lediplomázott emberke, aki valamilyen oklevelet kap, köztársasági ösztöndíjat ilyenkor adják át stb.

Egyébként megértem, hogy "nagy pillanat" ez neked. Bár sosem hangoztatom, de nekem is az volt. Nálunk is volt dékáni kézfogás és valahol egy jó/felszabadult érzéssel tölt el, hogy ezzel kezdődött az egész és ezzel is ér majd véget. :) Nekem is fontos, hiszen tanulni járok egyetemre, az álmaimat megvalósítani és így minden ilyesmi fontos pillanatot jelent. :)

Kérj meg egy barátot/barátnőt, hogy jöjjön el és készítsen egy-két képet! Egyébként valószínű az iskola is fog csinálni képeket, csak hát nem biztos hogy a te kézfogásod abban pont benne lesz. Az enyémről sincs, de nem is ez a lényeg. :)

2011. szept. 7. 17:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. szept. 7. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!