Miért ilyenek a tanító nénik?
A nők érzékenyebbek, nem fegyelmezésre, kemény hangú kioktatásra, határozottságra születtek. Aki mégis ilyen, azt, mint látod, nem is viselte meg a pár évtizedes tanítói munka. Nem csoda, hogy tönkremennek az idegeik, életuntak lesznek.
És ehhez a fizetések is hozzájárulnak. A pénznélküliség is jobban megviseli a nőket, mint a férfiakat, hiszen ők igényesebbek (lennének), jobban frusztrálja őket, hogy nem költhetnek arra, amire szeretnének.
Szerintem pont annyit kapnak, amennyit érdemelnek ezért a munkáért.
Anyám többet dolgozik (elvileg 8 őrát, de inkább 9-et), nagyobb stressz éri, mégiscsak minimálbért kap (78000HUF). A tanár meg 144000HUF-ot kap(6-8 óráért, amiből a 15 perces szünetek megvannak).
Egyetértek az elsővel, sokszor az az érzésem, hogy a legtöbb női tanár nem tud fegyelmezni. Én most a középiskolai tanárokról beszélek. A nők inkább érzelmi alapon reagálnak minden gondra, ami felmerül egy osztályban, magukra veszik a dolgokat. Kivéve azok, akik már "öreg rókák". A férfiak racionálisabban reagálnak.
Viszont az általános alsó, a "tanító néni"-munkakör szerintem kifejezetten nőknek való, ott a gyerekek még anyásabbak, egy nő jobban tud velük szót érteni.
140 ezres fizetés? :)
Na ezen jót mosolyogtam. Nem tudom, hogy a köztudatban miért él az a téves elgondolás, hogy a tanítók és tanárok jól keresnek(kevés munkával). Abból a 140-ből legalább el kell venni negyvenet és akkor nagyjából tükrözi a tanárok fizetését.
A másik pedig az, hogy megint csak téves az a nézet, ami szerint a szünetekben fánkot esznek és kávét iszogatnak. Kell az a szünet arra, hogy felkészüljenek a következő órára, kipihenjék az előzőt. Munka után pedig nekiálljanak dolgozatot javítani, előkészíteni, dekorációt készíteni, naplót írni, felkészülni a következő napi órákra . . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!