Mi a különbség KERESKEDELEM MARKETING és bolti eladó között?
Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok és kereskedelem marketing szakon vagyok, de senki nem tudja nekem elmondani hogy tulajdonképpen mi lesz a munkám! Főiskola nélkül ér önmagában ez a szakirányú érettségi valamit vagy inkább mennyek át bolti eladó szakmára! Nem akarok tovább tanulni, így melyik éri meg jobban? Mit tudok kezdeni sima kereskedelem marketing szakirányú érettségivel?2011. szept. 5. 20:24
1/3 anonim válasza:
Ég és föld a kettő közötti különbség. Nézzük a bolti eldót: Van élelmiszer és Vegyiáru eladó, ruházati eladó. Ezekhez elegendő 8 általános és mehetsz kb két hónapos okj-s tanfolyamra. Ezután, mivel van kereskedelmi végzettséged, mégha alapfokú is, mehetsz bolt vezető, -Kereskedőnek. Van szimpla Kereskedő, ami nem ugyanaz, mint a boltvezetői. Kereskedőnél kell érettségi, így ez középfokú végzettség. A tied pedig felsőfokú, hiszen végzettséged, ha jól értem, Közgazdász „Kereskedelem és marketing” (Bachelor) szakon. (Mezei bolti eladóhoz képest enyhén kifejezve más)
2/3 anonim válasza:
Előző vagyok. Félreértettelek. Középiskolában van ilyen szak? (még?)Ha lenne szerintem az nagyban hasonló az okj-s Kereskedő végzettséghez.
3/3 anonim válasza:
Én azt javaslom végezz el egy keresedelmi technikumot, éretségi után.
annyi a külömbség, hogy te max áruforgalmat tanulsz meg jogszabályt míg a bolti eladók élelmiszer és vegyi áru, pénzforgalmi és üzleti levelezést is tanulnak ezek mellertt.
Viszont nekik nincs matek, töri, magyar tantárgyuk és minden 2. héten boltba vannak gyakorlaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!