Érettségin hogy számítják a pontokat? Pl. matek 90% az x2? és fizika 85 x2? két felsőfokú nyelvvizsga hány pontot ér? Szóval a pontszámításra vagyok kíváncsi.
Max. 200 pont jár az érettségire. Az öt tárgyból összesen, a százalékos eredmények arányában. Az emelt érettségit pluszponttal díjazzák, akárcsak pl. a nyelvvizsgát vagy a hátrányos helyzetet.
A pluszpontokból legfeljebb 80-at kaphatsz. Ha különböző pluszpontokból 80-nál többet összeszedsz, akkor is csak 80-at számolnak. Hogy miért pontosan mennyi jár, nem tudom, folyton variálják.
Továbbá az utolsó két év bizonyítványát is beszámítják, szintén 200 pontig. Összesen tehát max. 480 pontod lehet.
Nyelvvizsgákra max. 40 pontot lehet kapni, egy felsőfokú önmagában 40 pontot ér. (Nem tudom, hogy jövőre változtatnak-e, idén ennyi járt érte.
Úgyis lehet pontokat számítani, hogy a két felvételi tantárgy százalékos eredményét összeadják, és annak a kétszeresét veszik. Az ugye 400 pont összesen + hozzá jönnek a többletpontok.
Ja, és úgy számolják mindig automatikusan, ahogy a legtöbb pontot kapnád.
Szóval a példáddal nézve:
(90+85)x2=350 +40 =390 pont összesen
Hiába van 2 felsőfokú nyelvvizsgád csak az egyikért kapsz pontot ami 40 pont.
Úgy tudod növelni a pontodat ha van valamilyen versenyen egy nem akármilyen helyezésed, OKTV-ért is kapsz, szülsz egy gyereket, roma vagy, fogyatékossággal élő, szociálisan rászorult, okj-ért most 28 pont jár. Kb ennyi
Az első válaszoló vagyok
Régen 1 gyerekért 50 pont járt azt hiszem. a nyelvvizsgáért max 40 pontot adnak, legalábbis még annak idején így volt, így sokan nem is mentekel csak 1 emeltre vagy csak 1 nyelvvizsgát csináltak stb mert úgyse számított nekik sajnos:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!