Mik számítanak bele az érettségi pontokba?
A hátrányos helyzet nem csak azt jelenti, hogy kisebbség vagy. Jelenthetni, hogy van valamiféle fogyatékosságod, árva vagy, a családi háttered anyagilag bizonytalan , pl nekem volt egy osztálytársam, aki kb 20 pontot kapott arra, hogy a szülei ketten együtt 60ezer pénzt nem kerestek /hó...
Én mondjuk ezekkel annyira nem értek egyet, tehát mindenki az eszével jusson be, aztán az egyetemen/fősulin kapjon valamilyen anyagi támogatást.
A 3. válaszoló meg szerintem rosszul tudja, én úgy tudom, hogy roma származásért igenis kapsz pluszpontot. De ha még sem így van akkor én kérek elnézést!
Idéntől összesen 100 pluszpontot gyűjthetsz össze, 50-et kapsz egy emelt érettségiért (kettőért értelemszerűen 100-at), de csak abban az esetben, ha olyan tárgyból van, melyet az adott szak elfogad! Nyelvvizsgákért összesen 40 pontot kaphatsz ( középfokért 28, felsőfokért 40 jár, de két középfokért is negyvenet kapsz).
Ezek a leggyakoribbak, de felvi.hu-n fenn van, hogy mi számít pl hátrányos helyzetnek illetve mennyi pontot kapsz érte.
A jelentkezési lapon a kutya sem kérdezi tőled, milyen etnikumú vagy. És emiatt abszolút nem érdekli őket.
A hátrányos helyzet sokféle dolgot jelent, pl. ha a szüleid nem végezték el a 6 általánost, vagy ha tényleg nagyon keveset keresnek, ha valamilyen értelmi vagy érzékszervi fogyatékosságod van stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!