Mennyire nehéz egy töri és egy magyar középszintű érettségit megírni 90% körülire?
Nekem simán ment 91 és 93 lett.Magyarra szerintem életrajzot,irányzatokat,stílusokat érdemes tudni,hogy a szövegalkotásnál el tudd helyezni a szerzőket,érvelésnél még ennyit se,csak meg kell tanulni nyelvtanból a jó érvelés szabályait,meg nem árt tájékozottnak lenni.
Töriből én a hivatalos követelményrendszer alapján ismételtem,így nem ért meglepetés semelyik feladatnál sem.
Szerintem a magyarra fektess több erőt, azon belül is a szövegalkotásra, mert az sok pontot ér és azt jó ha gyakorlod! Amúgy, ha tudsz olvasni, akkor a többi menni fog. :)
Töri meg vicc, használhatsz atlaszt, amiben minden benne van :)
Szerintem a magyar nagyon könnyű volt. 3 pontot vontak le helyesírásra, 1-et szerkezetre, 2-őt tartalomra.5-öt szövegértésre. 92 százalékos lett, pedig nem sokat tanultam rá. Töriből csak 66lett, elrontottamaz esszéket. Nem gyakoroltuk őket. De magamhoz képest ez is jó.
Bocsi ha van hiba, telefonról írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!