Mennyi az esélye, hogy átmegyek a matek pótvizsgán?
Nagyjából tudom az algebrát, meg a függvényeket.
Meglesz a kettes?
Nem tudok többet tanulni, fáj a fejem minden bajom van, és holnap lesz a pótvizsga.
16F
Nézd. A kedvező esetek száma 1 (átmész), az összes 2 (átmész, vagy nem mész). A valószínűség definíció szerint:
P=N/O, ahol P a valószínűség, N a kedvező, O az összes eset száma. P=1/2=50%, tehát vagy átmész, vagy nem.
a sinus cosinus tangens cotangens
ezeket nézd át, tuti lesz
számtani közép, mértani közép, ezeket is
másodfokú egyenleteket is, megoldóképletet is vágd be
függvények, másodfokú függvények ábrázolása és tulajdonságai
ezekre tuti számíthatsz
fejfájás--> Advil
minden bajod van--> ez csak hiszti
"A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:18"
Utánanéztem neked. Ajánlom a "klasszikus valószínűség-számítás" pontot:
De megsúgom: abban a rövidke szakaszban, amit nekem ajánlgattál, ez áll:
"Ha egy kísérletnek csak véges sok kimenetele lehet, és az egyes kimeneteleknek azonos a valószínűségük,"
Na most pont ez az, ami nem igaz. Sőt, mi több: pont ez volt a kérdés.
sztm zárjátok ezt le
mindkettőtöknek igaza van, de a köznyelvi valószínűségre kíváncsi
50-50 az esélye annak, hogy átmegy vagy nem
ez nem egyetemi matek
én is tanultam a Közgázon, sőt ötös voltam végig matekból, valszámból korrepetáltam is, de ebben a kontextusban tökéletesen jó az 50-50 vagyis a kedvező esetek osztva az összes esettel
a súlyokkal nem kell foglalkozni, mert csak a matek pótvizsgáról van szó és vehetjük standardnek a követelményt
ennyi erővel annak a valószínűségébe is belemehetünk, hogy az adott pótvizsga anyag milyen nehéz lesz, milyen lelkiállapotban nagyobb az esélye, hogy átmenjen és azt is figyelembe kellene vennünk mennyit készült rá
tök mindegy
a válasz 50-50
ne itt doktoráljunk már...:o)
szép estét nektek!:o)
a kérdezőnek pedig sok sikert a vizsgához, menni fog nyugi csak ne idegeskedj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!