Ha egyetemen japán szakra megyek milyenek az esélyeim?
Figyelt kérdés
Angolból elég jó vagyok bár érettségi nem tudom milyen lesz középfokún szeretném csinálni. Töriből, magyarból nem vagyok túl jó nem várok nagy eredményeket. Informatikám jó lesz szerintem. Egyébként CAD/CAM infó szakra járok középsuliba.Matek is megy.2011. aug. 16. 23:04
1/9 anonim válasza:
inkább németet tanuj az keresettebb
2/9 A kérdező kommentje:
hát ebben a szakközépben angol kötelező de németet amúgy se szeretem
2011. aug. 16. 23:12
3/9 anonim válasza:
Szerintem a japán elég keresett, de azért jól gondold meg, nem egy egyszerű nyelv. Nem árt, ha van érzéked hozzá.
4/9 A kérdező kommentje:
jól meggondolta :D és akarom , ponthatárokat esetleg nem tudtok?
2011. aug. 16. 23:18
5/9 anonim válasza:
Idén ha jól tudom, kicsit visszaestek a japános ponthatárok, de államira még mindig nagyon magasak, oda nagyon jó érettségi kell. Ha érdekel, felvi.hu-n fent vannak a ponthatárok, keresd meg ott!
6/9 anonim válasza:
Felvi.hu-n megtalálod, de az utóbbi években mindig 400 pont fölött volt. Nyelvekhez mellé inkább magyar vagy töri + egy nyelv kell. Szerintem inkább próbálkozz a matekkal ha jó vagy belőle, lehet többre is mész vele hiszen kevesebb embernek van hozzá érzéke.
7/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm elte japán szakra járt, és elvégezte az egyetemet. Azt mondta, hogy közel sem mindenki tudott letenni (több, mint 3 év tanulás után) középfokút japánból.
8/9 anonim válasza:
Kezdd el tanulni már most a japánt, önállóan, netről.
Nem ez a legnehezebb szak. :)
9/9 anonim válasza:
az előző hozzászólásokat kiegészítve: mi a célod a japán szakkal? Ha a japán irodalomban, történelemben, vagy a kultúrájának egyéb területén szeretnél elmélyedni, arra talán jó. Ugyanakkor arra ne számíts, hogy a nyelvet ott fogod megtanulni. Ahhoz vagy magánórákat kell venned, vagy Japánban kell tanulnod. Az egyetemi nyelvoktatás erősen korlátozott. (jómagam japán szakot végeztem, s a legmagasabb nemzetközi nyelvvizsgát is letettem, de azt közel két év japánbéli tartózkodás után. Egyébként ha ajánlhatom: kiralyrobert.hu Hasznos információk, érdekességek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!