Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi az az ösztöndíj? Bármi...

Mi az az ösztöndíj? Bármi érdekelne ezzel kapcsolatban, mert semmit se tudok erről.

Figyelt kérdés

Ha kijárom a nyolcadikat, középiskolásként szeretnék ösztöndíjas lenni. Eddigi tanulmányi eredményem 4,9. Ha így végzem a nyolcadikat kaphatok ösztöndíjat? És egyáltalán mi az? Hogy szerezhetek? Milyen hasznom származik belőle? Mikortól lehet? Mik a feltételei? stb.

(azt tudom, hogy önkormányzattól függ, vagy mi, de valami általánosítást nem tud valaki mondani?)

2011. aug. 13. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:

középiskolában szociális rászorultság esetén kapható, de nagyon ritka

hátrányos helyzetű vagy?

2011. aug. 13. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
11:11 burkoltan cigányozol?! ;)
2011. aug. 13. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:

nem csak romák lehetnek hátrányos helyzetűek

anno a gimiben az egyik srácnak 12 évesen autóbalesetet szenvedtek a szülei

az édesanyja meghalt, az édesapját leszázalékolták

az egy főre jutó havi jövedelem nem érte el a 40.000Ft-ot és félárva volt, így a középiskolai tanulmányait a könyveken felül még szociális ösztöndíjjal egészítették ki, ez kb 26.000Ft volt havonta

erre gondoltam

2011. aug. 13. 13:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy milyen ösztöndíjra gondolsz. Ha magyarországira (nem utazol külföldre) akkor nem tudok sok mindent róla. Ha viszont külföldire gondolsz, nézz szét a www.uwc.hu oldalon. Igaz, ott még nem jelentkezhetsz, de feliratkozhatsz hírlevélre, és sok dolgot megtudhatsz.

15/F

2011. aug. 13. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Nálunk szakközép és szaksuli van egyben és a szakmókusok kapnak valamennyi kis picit a nyári gyakorlatért. Azt hiszem.
2011. aug. 13. 15:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Amit gyakorlatért kapnak az nem ösztöndíj hanem fizetés. Halkan megjegyzem ami a nyári gyakorlatért jár valami hihetetlenül röhejesen ugyanakkor rendkívül szánalmasan már már meg alázóan KEVÉS. De ezt csak így négyszemközt halkan. Én nem tudok róla hogy járna ösztöndíj középbe, jómagam is félárvaként végeztem el, nagyon szenvedősen de semmi ilyen járulékot nem kaptunk.
2011. aug. 13. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Középiskolák 95% ában a szociálison kívül nem jár ösztöndíj.

Nálunk a suliban évente 350 ezret osztottak ki a 10 legjobb tanuló között, azaz fejenként 35 rugót kaptunk. Ehhez kellett a kiemelkedő tanulás, versenyre járás, iskola életében való részvétel.

2011. aug. 13. 17:33
 8/10 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat! :)

Hát úgy vagyok hátrányos helyzetű, hogy csak apummal élek együtt, de Neki nehéz munkát találni, mert csak általánost végzett. (pl. most olyan munkája van, hogy télen egyáltalán nem dolgoznak)

Értem, és a szociális ösztöndíjra kell jelentkezni vagy valami hasonlót kell csinálni, vagy úgy adják majd a közép suliban, ha megfelelek a feltételeknek?

(Bocsánat, hogy ilyen buta vagyok :( )

2011. aug. 17. 10:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy buta!:)

Szerintem mindenképpen beszélj vkivel a suliból (titkárnő, vagy vmilyen illetékes) és majd ő megmondja, hogy van-e valamilyen teendő.

2011. aug. 17. 12:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm ^^
2011. aug. 18. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!