Mi az az ösztöndíj? Bármi érdekelne ezzel kapcsolatban, mert semmit se tudok erről.
Ha kijárom a nyolcadikat, középiskolásként szeretnék ösztöndíjas lenni. Eddigi tanulmányi eredményem 4,9. Ha így végzem a nyolcadikat kaphatok ösztöndíjat? És egyáltalán mi az? Hogy szerezhetek? Milyen hasznom származik belőle? Mikortól lehet? Mik a feltételei? stb.
(azt tudom, hogy önkormányzattól függ, vagy mi, de valami általánosítást nem tud valaki mondani?)
középiskolában szociális rászorultság esetén kapható, de nagyon ritka
hátrányos helyzetű vagy?
nem csak romák lehetnek hátrányos helyzetűek
anno a gimiben az egyik srácnak 12 évesen autóbalesetet szenvedtek a szülei
az édesanyja meghalt, az édesapját leszázalékolták
az egy főre jutó havi jövedelem nem érte el a 40.000Ft-ot és félárva volt, így a középiskolai tanulmányait a könyveken felül még szociális ösztöndíjjal egészítették ki, ez kb 26.000Ft volt havonta
erre gondoltam
Nem tudom, hogy milyen ösztöndíjra gondolsz. Ha magyarországira (nem utazol külföldre) akkor nem tudok sok mindent róla. Ha viszont külföldire gondolsz, nézz szét a www.uwc.hu oldalon. Igaz, ott még nem jelentkezhetsz, de feliratkozhatsz hírlevélre, és sok dolgot megtudhatsz.
15/F
Középiskolák 95% ában a szociálison kívül nem jár ösztöndíj.
Nálunk a suliban évente 350 ezret osztottak ki a 10 legjobb tanuló között, azaz fejenként 35 rugót kaptunk. Ehhez kellett a kiemelkedő tanulás, versenyre járás, iskola életében való részvétel.
Értem, köszönöm a válaszokat! :)
Hát úgy vagyok hátrányos helyzetű, hogy csak apummal élek együtt, de Neki nehéz munkát találni, mert csak általánost végzett. (pl. most olyan munkája van, hogy télen egyáltalán nem dolgoznak)
Értem, és a szociális ösztöndíjra kell jelentkezni vagy valami hasonlót kell csinálni, vagy úgy adják majd a közép suliban, ha megfelelek a feltételeknek?
(Bocsánat, hogy ilyen buta vagyok :( )
Nem vagy buta!:)
Szerintem mindenképpen beszélj vkivel a suliból (titkárnő, vagy vmilyen illetékes) és majd ő megmondja, hogy van-e valamilyen teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!