Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégium vagy bejárós suli?

Kollégium vagy bejárós suli?

Figyelt kérdés
Kezdek megőrülni! Már sírásig kínzom magam, mert fogalmam sincs mit tegyek.
2011. aug. 11. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Milyen messze van a suli? Én kollégista vagyok (1 órányira lakom). Barátnőm naponta megtesz fél-fél órát busszal a suliba és vissza haza. De van egy olyan ismerősöm is, aki szintén 1 órára lakik és ő bejár mindennap:D

Kibírható a kolesz ;)

Bejárni nagyon fárasztó amúgy. Korán kelni, rohanni, nyomorogni a buszon, későn hazaérni.

Adj meg több konkrétumot, mert ez így kevés, de ne ez alapján válassz sulit!

2011. aug. 11. 19:27
 2/4 anonim ***** válasza:
szerintem ha 20-25 sőt még 35- km-re laksz akkor kibírható! mondjuk ez attól függ, te hogy bírod az utazgatást, és hogy milyen buszok és hány percenként járnak! én 4 évet buszozgattam, de imádtam!:) szeretek utazni, zenét hallgatok vagy tanulok/olvasok vagy barátnőkkel beszélgetünk vagy alszok.. hamar eltelik az idő! :) szóval ez csak attól függ te milyen beállítottságú vagy..inkább korán kelsz fel és buszozol vagy pedig később és ott lesz közel a suli, meg mondjuk azért az anyagi háttértől is függ!
2011. aug. 11. 20:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát egy órányira lakom én is. Tehát sztem nem bírnám az utazgatást. Nagyon elfáradnék benne. És még utána tanulni is kéne.... :/ Viszont választhatok egy közelebbi iskolát ami a másik városban van, de az csak fél órányira. Apa és anya azt mondta, sokkal kényelmesebb lenne itthon. De én nem akarok abba a suliba menni ahova ők küldenének. Egyébként meg koleszba is elengednének, mert megbíznak bennem. Mostmár csak rajtam van a sor és azt is tudom, hogy ezt a döntést nekem kell meghoznom, de azért jó lenne pár tnács..... És a tanulószobán tudtatok tanulni? :O
2011. aug. 12. 23:01
 4/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

A kolesz bármennyire is félelmetesen hangzik, rengeteg mókát is tartogat :) Sok barátot szerezhetsz, együtt tanulhattok, együtt fedezitek fel a várost. Tény, hogy sokszor nem könnyű, néha szívesebben lennél egyedül, és igazodni is kell a másikhoz. Épp ezért sok mindent tanulhatsz is. Én már 3 éve kollégista vagyok és szerintem úgy emberileg sokat fejlődtem és önállóbb, bátrabb, türelmesebb lettem. És szobatársaimon is azt látom, hogy első évhez képest mindenki sokat változott és jó irányba. Teljesen összehangolódtunk :)

A tanulószobában mi tudunk tanulni, mert egy nevelő mindig bent van, de ennek a rendje koleszonként változik szerintem.

Csak arra gondolj, hogy te mit szeretnél. Szerintem nem kell megijedni a kolesztól, sok kihívást tartogat, de sok szép élményt is hozhat:)

2011. aug. 13. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!