Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy 12. -es megbukik év...

Ha egy 12. -es megbukik év végén (érettségi előtt) egy tárgyból (matek), az nem érettségizhet?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 09:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Azért ne legyünk ilyen okosak ,mert nem tudhatjuk mi van a háttérben és miért áll bukásra. Az én gimis matek tanárom mellett az osztályból 22-en mentünk át utolsó év végén úgy 1,57-el ,hogy méltányosságot adott nekünk. Érdekes volt,hogy mindenkinek ugyanennyi volt az átlaga.
2009. ápr. 13. 09:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A matek az ALAPműveltséghez tartozik. Aki tanár akar lenni, tudást akar átadni gyerekeknek, annak azért illik minimum kettesre tudni az anyagot.
2009. ápr. 13. 11:03
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Az a matek amit gimi negyedik osztályában tanítanak már régen nem az alapműveltség része. A koordinátageomátria, meg az integrálás és hasonlók azok amiket életemben nem használtam. Mondjuk a másodfokú egyenletet sem.
2009. ápr. 13. 13:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez az, kezdjünk el szőrszálhasogatni, mert ráérünk...

Gimnázium negyedik osztályában sem integrálás, sem koordinátageometria, sem másodfokú egyenlet nincs. Az integrálás nem része a középszintű tananyagnak, a koordinátageometria 11. évfolyamon kell, a másodfokú egyenlet pedig 10. évfolyamon.

De volt már egy válasz, amiben kifejtették, hogy egy magyartanárnak nem csak azért van szükség matematikatudásra, hogy ki tudja számítani, milyen érdemjegyez fog kapni a diák. Ajánlom az ezzel egyet nem értők figyelmébe Pólya Görgy könyveit, aki ezt a témát kellő részletességgel fejti ki.

2009. ápr. 13. 16:49
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

"Gimnázium negyedik osztályában sem integrálás, sem koordinátageometria, sem másodfokú egyenlet nincs. Az integrálás nem része a középszintű tananyagnak, a koordinátageometria 11. évfolyamon kell, a másodfokú egyenlet pedig 10. évfolyamon. "

Ó életem, dehogy nem !! Abban igazad van, hogy nem a 4. év tananyaga, de ha megnézel egy 4-es matek tk-t, akkor igenis benne vannak, hiszen át kell ismételni érettségi elött !!!

a kérdésre: érettségizni mehet, csak matekból nem, ha sikerül a pótvizsga, akkor utána megcsinálhatja, tovább tanulással pedig csúszik egy évet... DE szoritok neki !

Egy 12-es.

2009. ápr. 13. 20:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom mi integráltunk gimiben simán. És ,hogy ki mit ír le a könyvében az szerintem nem feltétlen mérvadó, ha gondolod írhatok neked egy könyvet arról.hogy miért nincs szüksége egy embernek a középiskolai matematika tananyag 90%ára
2009. ápr. 14. 15:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
tanits meg neki a matekot!nem olyan nehez!annak idejen enis sokat tanitgattam az osztalytarsaimnak!sikerrel jartak!azthiszem ezert akarok tanar lenni,persze nem matek!az egyetemen egy cseppett nehez:(
2009. ápr. 15. 07:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

bátyámnál volt ilyen eset.

nem érettségizhetett májusban.

aug-ban pótvizsga, majd októberben érettségi.

ő okj-ra jelentkezett,így le tudta boltolni, h később kezdje a tanfolyamot,míg leérettségizik.

egyetemre nem lehet bekerülni, ha megbukik, jövőre újra jelentkeznie kell.

2009. ápr. 15. 08:29
 19/20 anonim ***** válasza:
94%

A fönti válaszolókkal egyetértek abban a kérdésben, hogy abból a tárgyból nem érettségizhet, amiből évvégén megbukott. A többiből természetesen leteheti az érettségit, és kap egy oklevelet, amit érettségi bizonyítványra cserélnek, mihelyst leérettségizik az adott tárgyból.

Viszont!

Nem tartom hülyeségnek azt, hogy csússzon egy évet, sőt, ezt még akkor is bátran javasolnám minden továbbtanulónak, (persze nagy káosz lenne, ha mindenki megfogadná a tanácsot, de 1-2 embernek igenis hasznára válhat), hogy nyugodtan hagyjon ki egy évet. Töltődjön fel, tanuljon nyelvet, utazzon külföldre, ismerkedjen a világgal, pihenjen, dolgozhat is, és így, kipihenten kezdjen bele a felsőoktatásba. Hogy miért? Mert nem csak a magam esetében tapasztaltam, mennyire nehéz az első évet végigcsinálni, még akkor is, ha a lelkesedés megvan.

Az érettségi kihúzódik majdnem addig, mint egy vizsgaidőszak, és szerintem egy embernek nem elég 2 hónap kipihenni 6 év fáradalmait. Tudom, tudom. Minden évben van nyári szünet, és az első pár hónap nem olyan vészes az egyetemen (bár attól függ, milyen képzés...), de szerintem csak hasznára válik, ha nem rohan egyik görcsös tanulásból a másikba.

Szóval kedves Kérdező: ezzel megnyugtathatod a barátnődet! Ne keseredjen el, ha nem tud érettségi bizonyítványt szerezni, sok mindent kezdhet magával 1 év alatt is.

Amúgy azt nem tudom pontosan, hogy hogy működik, mikor teheti le az érettségit matekból, ha csak augusztusban van pótvizsga, de a tanulmányi osztályon kéne utánaérdeklődni (gimnáziumban nem tudom, hogy hívják őket), mert lehet, hogy valamiféleképpen előre lehetne hozni, és ha szeptemberig meglenne az érettségi, akkor még pótfelvételivel bekerülhetne bárhova, igaz, akkor költségtérítéses képzésben. Ezeket fontold, fontoljátok meg! (23/L)

2009. ápr. 15. 08:54
 20/20 anonim válasza:
100%

Matekból nem érettségizhetsz, de a többi tantárgyból igen.

Augusztusban ha ssikerül a pótvizsgád, akkor októberben megírhatod belőle az érettségit, és a bizonyítványt akkor kapod majd meg (persze ha sikerül).

Az egyetemet meg felejtsd el szeptemberi kezdéssel. egy év pihi,aztán kezdheted...

2009. ápr. 19. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!