Hogyan tanuljak orvosin? Hogyan memorizáljam az anyagot?
Ha most kezded majd, szerintem se aggódj előre. Egyébként is mindenki máshogy tanul.
Én pl. akkor szeretek tanulni, mikor senki sincs otthon. Olyankor mászkálok a lakásba és hangosan magyarázok:D Ált. kisebb részekre tagolom az anyagot, egy részt elolvasok, közben próbálom megérteni, majd visszamondani. Ha megy, akkor haladok tovább.
Próbálok időt hagyni az ismétlésre is (pl. vizsgák előtt).
De van, aki pl. úgy szeret tanulni, ha mellette megy a zene. Vagy a tv, vagy akármi.
Van, aki könyvtárban szeret tanulni, mert akkor semmi nem vonja el a figyelmét. De én pl. könyvtárban egyáltalán nem tudok.
Nagyon szeretek pl. feljegyzéseket és rajzokat csinálni a bonyolultabb dolgokról:)
Amikor a csonttant kezdtem el anno, akkor kerestem olyan képeket, hol nem volt odaírva a részek neve, és úgy próbáltam elmondani.
Kémiát úgy tanultam, hogy vettem egy füzetet, és rengeteget gyakoroltam.
A képleteket baromi sokszor lerajzoltam, hogy rögzüljön.
Másodévben vettem egy fehértáblát (kb. 2000 forintért) és arra irkáltam. Ez szerintem tök hasznos, mert ne pazarolsz egy csomó papírt a firkákhoz, és csak egyszerűen letörlöd:) Olyan is volt, hogy csak címszavakat írtam fel a táblára, mikor olvastam az anyagot, és utána az alapján próbáltam felmondani.
De akár össze is ülhettek majd többen, ha úgy jobban megy.
Majd kitapasztalod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!