Nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző szakma nehéz?
Nemzetközi szállítmányozás, az a közúti-, vasúti- (egyéb úton történő) áru-továbbítást takarja. Hétköznapi néven közúti árufuvarozás, csak ez nem a hazai utakon, hanem határon túlra, vagy onnét ide. Itt megtanulod ezeknek a fuvaroknak a szervezését, a befutott szállítási rendelések teljesítésének szervezését (melyik kocsi, kamion stb, fogja vinni az árut) ehhez pl. tudnod kell, melyik kocsi lesz az adott napon szabad, megfelelő-e annak mérete, figyelni kell a kocsi megfelelő műszaki állapotára, stb. Tehát nem azt jelenti, hogy te ülsz be a volán mögé, csupán szervezed, bonyolítod, ütemezed stb.
Logisztika: pl. nagy raktárakban az áruk, termékek rendszerezése a raktári polcokon, tudni kell, hogy miből mennyi van, az a raktárban hol található stb.
Előző vagyok.
Az elsőt régen speditőrnek, a másikat egyszerűen raktárosnak nevezték.
Nem tudom.
Én könyvelőként dolgoztam akkora cégnél, ahol ezekre a munkakörökre szükség volt külön embereket beállítani. Az biztos, hogy ott a speditőr volt felelős azért is, hogy a kocsik reggel a megfelelő műszaki állapotban induljanak el (indulás előtti kötelező vizsgálatok fék, gumi stb.). Az ő dolga volt, ha valamelyik kocsi lerobbant, és helyette biztosítani másikat, mivel a fuvart a cég felvállalta, ha nem teljesítjük = kötbér. Ha a gk. vez. lebetegedett, azt is neki kellett leszervezni, hogy legyen aki beül a volán mellé.
A raktárosnak (attól függ, milyen cégnél dolgozol) a megfelelő áruismerettel (és ma már profi számítógépes ismerettel) rendelkeznie kell.
Egyetlen iskola sem könnyű. Csak akkor menj ide tanulni, ha van szervező-készséged, és a kocsikat műszakilag jobban ismered, mint egy hétköznapi, átlagos vezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!