Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megpróbáljam a felvételit...

Megpróbáljam a felvételit jövőre is?

Figyelt kérdés

Idén a felvételim nem sikerült arra az egyetemre, amelyikre szerettem volna. Igaz, felvettek egy másikra (a szak ugyanaz) egy más városban, én úgy érzem, meghalok, ha teljesen le kell mondanom az elsőről. Arra gondoltam, hogy megpróbálom jövőre is...szerintetek jó ötlet? Nagyon sokat kellene tanulnom az elsőév mellett a felvételire, és dolgoznom is kellene mert a szüleim nem tudnak támogatni.

Nem tudom, hogy kitől kérhetnék véleményt ezzel kapcsolatban.Segitsetek:(

2011. aug. 5. 20:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Figyelj, a kérdés az, hogy az az egyetem amit szerettél volna az tényleg megér-e ennyit.

Pl: ha a Corvinusra jelentkeztél de a Kodolányira vettek fel, el ne kezd!

De ha a Corvinusra jelentkeztél és a BME-re vagy a BGF-re vettek fel akkor hajrá, mert azok már jók.

Ez persze csak egy példa volt, nem tudom hogy miről van szó.

Csak azt mondom, hogyha nagy a színvonal különbség akkor hagyd a fenébe ha nem akkor kezd el és felvételizz újra, az első évben az alaptantárgyak ugyanazok, minden egyetemen azonos szakok esetén, ezek még csak alapozótárgyak, legalább tudod mire számíts.

Különben a Corvinust azért írtam, mert az unokahúgom oda akart menni gazd managment-re, nem jött össze de a BME-re meg felvették, most elkezdi, mellette újraérettségizik angolból és matekból és jövőre újra nekimegy a felvételinek.

Ezt csak úgy lehet, hogy bízol magadban és mindent felteszel egy lapra.

Egyébként meg senki nem fog rád rossz szemmel nézni, a TO ezeket nem plakátozza ki nyugi./mármint az átjelentkezési kísérletet.

Ne kenődj el én szurkolok neked.:o)

2011. aug. 5. 22:02
 12/15 anonim ***** válasza:
A nyelvvizsga nyilván megmarad -omg- nem is azért írtam, hanem azért, mert nem tudunk semmi konkrétat és ha nincs vagy csak 1 közép nyelvvizsgája van, akkor plusz pont miatt kell neki, nyilván jövőre sem fognak a pontok zuhanni....
2011. aug. 5. 23:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyébként is a törvényben 75% tematika egyezés van.
2011. aug. 5. 23:44
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Nem, ennél azért könnyebb dolgom van, nem kell ismét érettségiznem, mert nem Magyarországon tanulnék (az egyik egyetem kolozsvári, a másik vásárhelyi). Csupán egy tantárgyból kell felkészülnöm, azaz kettőből, de a második gyakorlat. Arra az egyetemre, amelyiket most kezdem el, úgy jutottam be, hogy a 4 év átlagom jó magas volt, a másodikon viszont csak a felvételi jegyet nézték, s ezért nem vettek fel.

Felmerült a szintkülönbség...igen, éppen ez amiért át szeretnék menni. Sokan mondják, hogy jó ez is, ahová most bejutottam, végülis állami, nem magán, de mégis...Vásárhelyen minőségibb az oktatás (ezt már az is mutatja, hogy nem vesznek fel akárkit, felvételi van).

Én még mindig egyik percben arra gondolok, hogy jó lesz nekem Kolozsvár, ha már ide jutottam, de Vásárhelyen szeretnék tanulni egész pici korom óta. Kellene az az akaraterő, hogy most, év elején úgy el tudjam határozni magam, hogy márpedig úgyis megpróbálom--és meg is csinálom, hogy ne tudjak ellazulni, és kitartsak. És azt sem tagadom, hogy azért nem készültem ki a sikertelen felvételi miatt, mert "jövőre sikerül majd"...pedig idén is nagyon felkészült voltam rá...

2011. aug. 6. 13:27
 15/15 anonim válasza:
melyik egyetemről van szó?
2011. aug. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!