Gimnázium vagy szakközépiskola?
Szakközépbe jártam, informatika szakon. Csak érettségit kaptam. Plusz több informatika-informatikai-angol órám volt.
Szakmát a szakközép utáni technikusi képzésen kaptam. (ami plusz 2 év volt).
21/N
Van úgynevezett 0. évfolyam (nyelvi előkészítő). 1 évig az idegen nyelvre állnak rá nagyon, ami hasznodra válhat.
Én nem érvelek egyik mellett sem, hogy a gimi vagy a szakközép jobb. Majd azt Te eldöntöd, ahogy jónak látod. Én nem bántam meg a szakközepet.
21/N
"A két tanítási nyelvű képzéssel a német nyelvet az anyanyelv mellett második nyelvként sajátítják el a tanulók. Képessé válnak németül nemcsak magabiztosan kommunikálni, de gondolkodni is, azaz kétnyelvűvé válnak, úgy mint olyan magyar anyanyelvű ember aki tartósan külföldön él."
21/N
Ha nem tudod mit szeretnél a késöbbiekben dolgozni gimi.
Ha tudod akkor szakközép és utána a +2 éves technikusi szak. Gimi után is mehetsz technikusnak csak akkor nagyon le leszel maradva azoktól akik már 4 éve azon a szakon tanulnak és voltak gyakorlati órájuk. Ha egyetemet is szeretnél végezni akkor is inkább a szakközép+2évet javaslom mivel a technikusi plusz pontot ad felvételnél.
még egy kérdésem lenne:(ugyanaz az iskola,mik ezek?)
-vendéglátás idegenforgalom
-kereskedelem-marketing,üzleti adminisztráció szakmacsoport
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!