Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Búcsúajándék tanítónak 100ezer...

Búcsúajándék tanítónak 100ezerért?

Figyelt kérdés

Alsó tagozatos a gyermekem,az első két osztályban tanítja őket egy tanító,tehát idén "elballagunk" tőle. Az szmk-s anyuka ötlete alapján kb 70ezer ft lesz az osztályfőnöknek szánt búcsúajándék,kb 35ezer a napközis tanítóé. (Szerinte arany láncot,karkötőt illik venni ilyenkor).

Nem túlzás ez?

2009. ápr. 8. 20:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem! Túlzás! Legalábbis én is így gondolom! Miért nem elég egy szép csokor virág, vagy vmi kisebb, pár ezer forintos ajándék?

Ha én lennék a helyedben, én nem egyeznék bele ebbe, és pénzt sem adnék rá.

2009. ápr. 8. 20:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

De az,de sajnos nagyon sok helyen van ilyen jellegű probléma,mert sok szülőnek SEMMI kreativitása nincsen,és ezt az ajándékok árával próbálják kompenzálni.

Arról nem is beszélve,hogy nem biztos,hogy egy alsótagozatos tanítónén/bácsi pont egy 70ezres aranyláncra vágyik...

2009. ápr. 8. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
De még mennyire, hogy túlzás. Mi a felsős osztályfőnökünknek vettünk aranynyakláncot, de az nem került ennyibe. Most ballagok szakközépből, és az osztály azt szavazta meg, hogy max. 10000 Ft legyen az osztályfőnökünk ajándéka. (Végülis ezt a keretet túllépjük, de mindegy ez most.) Mit szólna ehhez az összeghez az szmk-s anyuka? Mondjuk mi csinálunk kreatív ajándékot is melléje, aminek sokkal jobban fog örülni, mint az ékszernek. Szerintem ne menjél bele ebbe. Mi értelme van erre költeni egy ilyen gazdasági helyzetbe ennyi pénzt? Biztos örülne a tanítónéni egy albumnak is, amiben az osztályról készült fényképek lennének, és mondjuk minden gyerek csinálna egy kézlenyomatot, meg írna pár kedves gondolatot. Ez csak egy ötlet volt. De most komolyan 70000 Ft-ért akar ajándékot venni? Megáll az eszem.
2009. ápr. 8. 20:39
 4/12 tade ***** válasza:
100%
Szerintem hasznosabb ajandekot is lehene venni egy tanarnak. Pl. ha szeret olvasni, es van kedvenc iroja, akkor ajandekozhatnatok konyveket. Vagy, ha szeret festeni, akkor akor egy allvanyt, vagy kiegeszitoket. Biztosan van valami hobbija. En szemely szerint az aranynyaklancot olyan kozonsegesnek tartom, hat meg 70.000-ert. Szerintem nagyon sok penz! Gondolj bele, hogy valakinek ez egy havi keresete. En pl. szemely szerint jobban orulnek egy konyvnek, mint egy sokezer forintos ekszernek.
2009. ápr. 8. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tanárcsaládból származom. Anyukám (igaz gimis tanár) sokkal jobban örül egy kreatív ajándéknak (van pl egy ágynemű, amire mindenki ráhímezte a nevét sajátkezűleg, meg van egy tabló, amit mindenki megcsókolt rúzsos szájjal), ezeket anyu ki is teszi a falra.

Drága cuccokkal, pl gravírozott tollal, meg a giccses kristály bonbontállal semmit nem ér, de a könyvutalvány nagyon jól jön mindig.

2009. ápr. 8. 22:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Én is nagyon túlzásnak tartom,tegnap el is beszélgettem vele erről,de szerinte ez a szokás. Sajnos év közben is túlzásba viszi a költekezést,szerintem másodikos gyerekeknek elég lenne karácsonykor egy kis télapó csomag valami aprósággal,a tanítónéninek szintén. Ehelyett tavaly hétezer forintos manikűr készletet kapott..

Felvetettem neki,hogy minden gyerek írjon pár sort a tanítónéniről (miért szeretik,mit tanultak tőle,stb),és ezt egy-egy fényképpel,összefűzve megkaphatná. Azt mondta,lesz ilyen személyes ajándék is,de az arany KELL,mert azt illik. Úgyhogy én közöltem,hogy nem adom bele a pénzt,az én fiam majd külön visz valami apróságot inkább.

Csak sajnálom,hogy 8 éves gyerekeknek ezt kell látniuk,hogy ennyire az anyagiasságra mennek rá a szülők. Ha mi ezt neveljük beléjük,mit várhatunk?

Amúgy az éves osztálypénzünk hatezer forint,ezen felül szed még négyezret fejenként a búcsúajándékra..

Amikor elballagunk a suliból,nyilván kocsira fogunk gyűjteni...

2009. ápr. 9. 06:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Brilliáns nyakéket akartok venni a tanítónak??? Aranyláncot ennek az összegnek a tizedéért is kaptok. Bár én a helyetekben inkább valami szép albumot vennék neki a könyvesboltban, azt megússzátok 10-15ezer forintból, és mégis csak stílusosabb ajándék egy tanárnak, mint az ékszer. Utóbbit inkább a családtagjának, párjának vesz az ember.
2009. ápr. 9. 18:58
 8/12 A kérdező kommentje:
A fő baj az,h szmk anyukát nem tudom meggyőzni.. mert szerinte ezt ILLIK,tehát ezt KELL venni...
2009. ápr. 9. 19:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy könyvutalvány nagyon szép ajándék lenne, abból azt a könyvet veszi meg, amire szüksége van, ami tetszik neki és tudni fogja, ha a kezébe veszi évek múlva, hogy ezt kiktől kapta. egy csokor virág mellé, váza, esetleg cserepes egy szép kaspóval, amit a kisdiákok aláírhatnak ha fehér, egy szép kép vagy festmény.. annyi minden mást lehetne és olcsóbban is. Lehetne egy emlékkönyvet csinálni, névsor szerint minden lapon más gyerkőc, írna neki pár sort, hogy mennyire jó és kedves tanító néni... mi ilyenekre gondolunk, ezt csináljuk meg, kap egy csokor virágot és a könyvbe teszünk egy 10ezer forintos utalványt. Szerintem bőven elég, emlékezetes szép és hasznos..
2009. ápr. 9. 21:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám tanító,de szerintem ha egy százezres aranyláncot kapna vissza is adná egy az egybe. Igaz ő az első 4 osztályt viszi végig a gyerekekkel ,de eddig ha jól emlékszem a legdrágább ajándék amit kapott egy arany óra volt, mivel garanciás ezért arról is tudjuk ,hogy 20 000Ft körül volt. Ez egy butaság szerintem is jobban örülnének valami gravírozott tálnak vagy szép lámpa kínai vázák , utalvány, annyi minden van aminek úgy tudtunk örülni anno és még a felébe sem került ennek az összegnek.
2009. ápr. 11. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!