Búcsúajándék tanítónak 100ezerért?
Alsó tagozatos a gyermekem,az első két osztályban tanítja őket egy tanító,tehát idén "elballagunk" tőle. Az szmk-s anyuka ötlete alapján kb 70ezer ft lesz az osztályfőnöknek szánt búcsúajándék,kb 35ezer a napközis tanítóé. (Szerinte arany láncot,karkötőt illik venni ilyenkor).
Nem túlzás ez?
Dehogynem! Túlzás! Legalábbis én is így gondolom! Miért nem elég egy szép csokor virág, vagy vmi kisebb, pár ezer forintos ajándék?
Ha én lennék a helyedben, én nem egyeznék bele ebbe, és pénzt sem adnék rá.
De az,de sajnos nagyon sok helyen van ilyen jellegű probléma,mert sok szülőnek SEMMI kreativitása nincsen,és ezt az ajándékok árával próbálják kompenzálni.
Arról nem is beszélve,hogy nem biztos,hogy egy alsótagozatos tanítónén/bácsi pont egy 70ezres aranyláncra vágyik...
Tanárcsaládból származom. Anyukám (igaz gimis tanár) sokkal jobban örül egy kreatív ajándéknak (van pl egy ágynemű, amire mindenki ráhímezte a nevét sajátkezűleg, meg van egy tabló, amit mindenki megcsókolt rúzsos szájjal), ezeket anyu ki is teszi a falra.
Drága cuccokkal, pl gravírozott tollal, meg a giccses kristály bonbontállal semmit nem ér, de a könyvutalvány nagyon jól jön mindig.
Köszi a válaszokat :)
Én is nagyon túlzásnak tartom,tegnap el is beszélgettem vele erről,de szerinte ez a szokás. Sajnos év közben is túlzásba viszi a költekezést,szerintem másodikos gyerekeknek elég lenne karácsonykor egy kis télapó csomag valami aprósággal,a tanítónéninek szintén. Ehelyett tavaly hétezer forintos manikűr készletet kapott..
Felvetettem neki,hogy minden gyerek írjon pár sort a tanítónéniről (miért szeretik,mit tanultak tőle,stb),és ezt egy-egy fényképpel,összefűzve megkaphatná. Azt mondta,lesz ilyen személyes ajándék is,de az arany KELL,mert azt illik. Úgyhogy én közöltem,hogy nem adom bele a pénzt,az én fiam majd külön visz valami apróságot inkább.
Csak sajnálom,hogy 8 éves gyerekeknek ezt kell látniuk,hogy ennyire az anyagiasságra mennek rá a szülők. Ha mi ezt neveljük beléjük,mit várhatunk?
Amúgy az éves osztálypénzünk hatezer forint,ezen felül szed még négyezret fejenként a búcsúajándékra..
Amikor elballagunk a suliból,nyilván kocsira fogunk gyűjteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!