PTE - ÁJK osztatlan jogi képzése érdekelne, hogy tényleg olyan nehéz mint ahogy mondják mik a nehezebb, vagy kevésbé nehezebb tantárgyak. És hát a római jog tényleg olyan nehéz mint ahogy mondják, hogy 10 emberből 8 elsőre biztos hogy megbukik?
Olyas valaki válaszára lennék kíváncsi aki vagy ott tanul vagy tanult, vagy éppen ugyanezen a szakon van csak más iskolában .
És ha lehet kíméljenek azok akik nem tudnak értelmesen válaszolni.A kivételeknek meg előre is köszönöm a válaszukat:)
teljesíthető
akarat kell hozzá
és szeretni kell
előadásokon ott kell lenni
tanárok ismerjenek
minél több
folyamatosan kell tanulni, jegyzetelni stb.
római jognál nehezebb tárgyak is lesznek majd
tanulandó anyag sok
van unalmas része is
mint mindennek
életre szóló gondolkodásmódot ad
ezerszer többet ér, mint
bármely más szak
(egy jogász, aki nem Pécsen végzett,
de ismeri a viszonyokat)
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél :)
És hát most már úgy vagyok vele hogy érdemes lenne megpróbálni, meg hát akárhova megyek mindenhol tanulni kell, olyan nincs hogy az ölembe hullik minden, de ha valamit elkezdek azt általában befejezem.
Csak hát hallottam pár negatívumot, meg hogy nagyon telített de istenem manapság már mi nem az.
De még egyszer köszönöm válaszod. :)
igen, telített
igazság szerint egyedül a mérnök szakok azok ma
melyekkel könnyedén, jól el lehet helyezkedni
azok univerzálisak
Én tavaly végeztem az ELTÉ-n, úgyhogy csak azt ismerem, de azért elmondom a saját tapasztalatomat:
Először is: jogi egyetemen nem kell szakosodni, nincs olyan, hogy mesterszak. Diploma után el kell helyezkedni, és három év gyakorlat után lehet szakvizsgázni, ez a "szakosodás". De először el kell végezni az 5 évet, ami mindenkinek egyforma.
Valóban nehéz, sok a tanulnivaló, ugyanakkor én szerettem/szeretem. Szóval számomra könnyebb volt ez, mint pl. ha matekot kellett volna tanulnom.
A római jogban az a nehéz, hogy egyrészt sok benne a latin , másrészt elég sok mindent meg kell benne jegyezni. (Milyen esetre milyen "actio"-t használnál.)
De azért ne ijedj meg, meg lehet ezt is tanulni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!