Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Építőmérnöki, Tanári végzettsé...

Építőmérnöki, Tanári végzettség mellé jogász diploma?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretném elkezdeni a jogász-képzést. Mit gondoltok erről, Ti belevágnátok a helyemben? Amit tudni kell: igencsak kispórolós, enyhe tartozásos képzés várna rám. Jelenleg mérnökként tevékenykedem - sajnos nem túl jó fizetéssel (bár kinek mi a jó..:-/). Jelenleg van munkahelyem, a levelezős képzés még megoldható (egyelőre nézem, hol van szombat-vas. képzés), viszont a munkahely korántsem biztos. 30 felett kezdeném - kis híján 40 leszek mire végzek. Viszont mindig is gondolkoztam a jogon - úgy, hogy eddig valamennyi kihagyott évet mindig egy-egy elszalasztott évként értékeltem. Sajnos most sem úgy állok, hogy biztosan kijelenthessem, hogy problémamentes (anyagi, tárgyi, körülményeket illető) X év vár majd rám....

Ti belevágnátok egy bizonytalan "álomba"??

2011. júl. 29. 23:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Az építőmérnök hallgatónak: sztm. ma a legtöbb ráció - szakmai berkekben történő igencsak nagy rálátásom alapján - az egyetemi építészmérnökben van.

A főiskolai végzettségekkel nem tervezhetsz - ergo egy életre elvágtad magad. Az építőmérnökivel pedig örökre alkalmazott maradsz - ráadásul nagy eséllyel megragadsz az 50 cigányt+6 magyart irányító helyszini építkezéseken. Télen -50, nyáron +70 fokban...

Az önálló vállalkozásra sok esélyed nincs. A magán kft.-alakításához min. 2 bobcat, szállítóautók, állandó alkalmazottak stb. stb. kellene...- nem véletlen, hogy nincsenek családi vállalkozások útépítkezéseken...

ill. ha kisebb léptékben gondolkodsz, akkor ahhoz viszont nem kell egyetemi építőmérnöki diploma, és Lákátos, Orsós, Rézmíves vállalkozók is versenybe szállnak melletted....- ugye nem kell mondanom milyen árszinvonal mellett...:-/

Szv. marad az építész, és ott is csak tervezésben gondolkodj...

2011. júl. 29. 23:56
 12/22 A kérdező kommentje:
hm... és ha azt mondom, h. a szakmai gyakorlat most is megvan? ;)
2011. júl. 29. 23:57
 13/22 anonim ***** válasza:
kombóként tetszik :) nekünk mindig magyarázzák, hogy gazdaságtudománnyal milyen jók lennénk. Csak kinek van ennyi ideje? Joggal nem tudom milyen, de állítólag az építőiparban van a legtöbb per meg szabálytalanság. Bár erről te biztos sokkal többet tudsz nálam. Hozzánk csak néhány pletyka szintű info jut be az egyetemre.
2011. júl. 29. 23:58
 14/22 anonim ***** válasza:
Ne higgy itt senkinek!!! Csináld azt amit szeretsz! Komolyan mondom, felejtsd el amit ők mondanak, itt nem számít a pénz, az önmegvalósításod sokkal fontosabb. Na meg persze aki imádja amit tanult az soha nem lesz munkanélküli (sőt a legjobb lesz) akárki akármit mond.
2011. júl. 30. 00:00
 15/22 anonim ***** válasza:

"hm... és ha azt mondom, h. a szakmai gyakorlat most is megvan? ;)"

A jogász szakot még el se kezdted,hogy lenne meg a 3 év jogi szakmai gyakorlatod?

2011. júl. 30. 00:15
 16/22 A kérdező kommentje:
...pl. ha építőmérnökként gyak. építőipari jogokkal foglalkozó cégnél dolgozom most is? :-/ pl. műszaki szakértőként a Strabag jogi osztályán...?? szakvéleményekkel?
2011. júl. 30. 00:24
 17/22 anonim ***** válasza:

Köszi, akkor jól sejtettem. Pedig a tanárok művészi szintre vitték ennek titkolását (vagy csak nem néztek körül, mert az övék egy csomó menő tervezési munka)

Msc-t mindenképp akarok, aztán meglátom. Az elmondottak alapján, akkor örülök, hogy földmérő és térinformatikán vagyok. Legalább a lapátkommandóval és a markolókkal nem nekem lesz gondom.

Az álmodról pedig: Nem tudom, hogy mi a jó, de biztos szar érzés lenne egész életedben azon agyalni, hogy mi lett volna ha neki mersz fogni (már most is a kihagyott éveket számolod). A munkahelyeden hogy állnának hozzá? Örülnének, hogy lesz valaki aki ért a joghoz is?

2011. júl. 30. 00:28
 18/22 anonim válasza:

Nem volt kedvem végigolvasni minden választ, de én azt mondom, ha ez minden vágyad, akkor KEZDD el, ne habozz. Egyszer élünk, szerintem nagyon meg fogod bánni ha nem csinálod meg. ("Mi lett volna, ha...") Amúgyis ez nem lehetetlen álom, ne hagyd veszni. Nem is a pénz miatt, hanem mert ez érdekel, azt írtad már fiatalon is, akkor? Én biztos belevágnék.

Ha mégse tudsz a jogász diplomával elhelyezkedni, akkor még mindig ott a mérnöki, munkád lesz, éhen halni nem fogsz.

2011. júl. 30. 00:30
 19/22 anonim ***** válasza:

"pl. műszaki szakértőként a Strabag jogi osztályán...?"

Akkor meg miért kérdés, hogy belekezdj-e a jogász-képzésbe?

2011. júl. 30. 00:58
 20/22 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok: Ha ennyire ez a vágyad, kezdd el. Szerintem senki nem lebeszélni akar róla, főleg ha már alaposan átrágtad magad a dolgon. Én most, 27 évesen kezdem el azt, ami az "álmom", mert korábban nem volt rá alkalmam. Mindenképpen végigcsinálom, mert a szakmámat utálom és nem tudom elképzelni vele az életemet. Viszont nekem ingyen van..

Mindig benned lesz a "mi lett volna" érzés, ha nem teszed meg. A buktatókkal pedig ténylegesen akkor leszel tisztában, ha csinálod.. Nekem soha nem lenne lehetőségem ekkora összeget áldozni egy ilyen dologra, de ha neked van, akkor ez nem lehet akadály. Ez egy olyan dolog, ahonnan van visszaút, ha félúton meggondolnád magad..

2011. júl. 30. 01:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!