Elsőéves leszek a fősulin, de alig tudok valamit. Honnan
fogom tudni, hogy melyik tantárgyat kell felvennem? Stb
Figyelt kérdés
Honnan tudom,hogy pl. filozófiából heti egy órám lesz és nem kettő? meg ehhez hasonlók.. Nehéz kezelni a neptun-t?
aztán a kreditek..valaki elmagyarázná pontosan hogy van ez?sajnos nincs rokoni körben egyetemista ismerős..ezek meg olyan alapvető dolgok.Köszönöm!
2011. júl. 28. 22:10
1/8 anonim válasza:
Ne parázz. Mikor én fősulira mentem ugyan így semmit nem tudtam, azok alapján amikre rákérdeztél te sokkal tájékozottabb vagy mint akkor én :D
No de! mindent el fognak mondani az első tanítási napon, és persze mindenben segítenek, az ilyen felvevős cucctól kezdve a neptunon át, mindent meg fogsz tudni, kapsz órarendet is , mikor miből mennyi lesz, és hol :)
2011. júl. 28. 22:17
2/8 anonim válasza:
1. napon, beiratkozásnál, vagy regisztrációs napon elmondanak mindent, amit tudnod kell, ne aggódj!
2011. júl. 28. 22:18
3/8 anonim válasza:
Tartanak oktatást a neptunból. A suli honlapján van egy iskolai tájékoztató, de lehet hogy másképp hivják, abban le van irva minden. Keresd meg.
2011. júl. 28. 22:20
4/8 anonim válasza:
Ne aggódj, a beiratkozásnál minden infót meg fogsz tudni. Lehet, hogy kapsz Tanulmányi Kalauzt, lehet, hogy csak egy nagy adag tájékoztatót. Biztos, hogy lesz benne lista a tárgyakról, amiket fel kell venned, és egy leírás a Neptun működéséről, amit majd netről is le tudsz tölteni. Amúgy nem olyan nehéz az, mint amilyennek mondják!! A felépítése hasonlít a sima szövegszerkesztőhöz, ugyanúgy fülek vannak... Mindent ki fogsz benne tapasztalni, ami praktikus, hogyha tárgyfelvétel után egy csoporttársaddal egyeztetsz, hogy ő is azokat vette-e fel. Én mindig így csináltam. Persze, helyrehozhatatlan hibát nem lehet benne csinálni. :)
2011. júl. 28. 22:26
5/8 anonim válasza:
Ha befejezed a sulit utánna sem fogsz tudni semmit sem.:)
Amikor írtam a szakdolimat akkor döbbentem rá, hogy semmi értelmeset nem tanítottak.Amikor rákérdeztem hogy miért van ez így, akkor azt a választ kaptam, hogy a fősulin az alapokat tanulja az ember és a későbbiekhez ez a kiinduló pont.Tudom eltértem a kérdéstől, de ezt le kellett hogy írjam.
2011. júl. 28. 22:26
6/8 anonim válasza:
A neptun egy fos, de majd megtanulod!
A kredit: minden tantárgy x kreditet ér, meg van határozva, h hány kreditet kell elérned egy félévben. Vannak 1-2-3-4-5-6 kredites tárgyak, nekem volt 10 kredites is. Tapasztalatom szerint a krediteknek nem sok köze van a nehézségi fokhoz.
Azt h milyen tantárgyat kell felvenned azt a neptun, tantárgyfelvételnél(v kurzusfelvétel, v ilyesmi, most nem tom) fogod megnézni, lesz egy lista, abból kell választanod. Vannak kötelező és szabadon választott tantárgyak. A szabadon választott is kötelező, csak pl 3-4 alternatívából te választhatsz, h melyik tantárgy szimpi.
2011. júl. 28. 22:28
7/8 ava87 válasza:
A Neptunt nem ismerem, viszont kurzusfelvételnél látni fogod, hogy mik a kötelezők, illetve (gondolom én, mert az ETR így írja ki) az is ott lesz, hogy melyik szemeszterben kell (ajánlott) felvenni. Minden kurzust csak egyszer kell felvenni, utána azt látni fogod, hogy az hány órarendi alkalmat takar (bár tapasztalatom szerint ez rendszerint mindenből heti egy alkalom, igaz, néhol úgy írják, hogy két óra, de csak azért, mert az egyetemen a tanítási órák nem 45, hanem 90 percesek, ez elvileg két óra).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!