Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki, aki jártas a témában...

Valaki, aki jártas a témában vagy csak tudja az elméleti részt?

Figyelt kérdés
Májusban érettségizek. Utána szeretnék maradni programozó informatikusi technikumin (2 év). Majd újságíró OKJ képzést szeretnék tenni, és egyetemre menni - történelem, magyar vagy politológia szakirányban. A technikumit azért teszem le, mert a jövőben jól jöhet még, ha van egy olyanom. Az a kérdésem, hogy a 2 év alatt párhuzamban lehet OKJ-ra járni? Elvesz időt az egyetemi évekből - úgy értem az ANA képzésből féléveket. Az ME-re szeretnék menni politológia, történelem vagy magyar szakra. Az az alatti években pedig nyelvvizsgázni szeretnék.
2011. júl. 26. 18:34
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánatot kérek az ismétlésekért!
2011. júl. 26. 18:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Az OKJ-s képzés nem vesz el az államilag támogatott évekből. De csak egy okj-s képzés ingyenes. Amúgy csinálhatsz két okj-t egyszerre, ha betudod osztani az időt (pl.: az egyik iskola rendszerű képzés a másik levelező vagy esti)
2011. júl. 26. 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:

"Az a kérdésem, hogy a 2 év alatt párhuzamban lehet OKJ-ra járni?"

Mivel szerintem mindkét OKJ képzés iskolarendszerű, ezért kizárja egymást, hogy te egyidejűleg az informatika iskolában is és az újságíró iskolában is üljél. Ha az újságíró képzés esetleg tanfolyami jellegű lenne, ahol pl. hétvégente vagy csak heti 1-2 délután lenne oktatás, akkor az még esetleg elvben kivitelezhető lehet, de gyakorlatban biztos hogy elég nehéz lesz. A második OKJ képzés már fizetős.

"Elvesz időt az egyetemi évekből - úgy értem az ANA képzésből féléveket."

Az egyetemet nem érdekli, hogy ki hány OKJ-t végzel el előtte, vagy közbe, mindenkinek jár az adott X számú államilag finanszírozott félév. (nem tudom, hogy az aktuális felvételi törvény alapján most mennyi, azért írtam X-et)

Az hogy az újságíró képzést csinálhatod-e párhuzamosan az egyetemmel, ez szerintem csak attól függ, hogy tudod-e időben egyeztetni a kettőt.

Nem azért hogy bántsalak, de azért most feltűnt, hogy itt 3 teljesen külön dologról van szó.. Az hogy egy informatika végzettséget akarsz szerezni, az dicséretes. De miért akarsz pl. újságírónak tanulni, ha utána tudod, hogy egy percet sem fogsz abban dolgozni, hiszen rögtön utána politológiát vagy történelmet akarsz tanulni az egyetemen. Szerintem a kettőnek sok köze nincs egymáshoz, de ha tévedek, akkor elnézést kérek.

2011. júl. 26. 18:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Félreértesz... pontosan, hogy újságírónak akarok tanulni. De nem akarok komm. médiára menni, ezért szeretnék politológiára, vagy esetleg magyarra járni. Mert azokból is állhat újságíró. Mellette nyelvvizsga + OKJ.
2011. júl. 26. 22:16
 5/5 A kérdező kommentje:
*válhat
2011. júl. 26. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!