Halottam, hogy aki "fogyatékkal" él, és úgy vág neki az egyetemnek, vagy épp várandós, esetleg hátrányos helyzetű, akkor a felvételin plusz pontokat kap. Ez minden egyetemnél egységes, vagy attól függ hova és mire jelentkezel?
A jelenleg érvényben lévő törvény szerint egységesen mindenki kap többletpontot a felsoroltakra minden felsőoktatási intézménybe. Mivel egységes a felvételi pontszámítás, így egységes a többletpontok számítása is.
2 év múlva nem tudható, hogy mi lesz érvényben a felvételin.
Egységes, mert az Oktatási hivatal dönti el, jogos-e a többletpont.
Egyébként mire hajazol?
érdekes, mert egyik ismerősömet plussz ponttal vették fel, ugyanis várandós volt, naaaaaaaagy hassal:D :D :D
Valami környezetszakra szeretnék menni, ami a Földrajzzal kapcsolatos és biológiai rész is van benne, de ha nem jön össze, gyerekekkel szeretnék foglalkozni és akkor olyan szakirányra mennék.
Ja, és mindenképp ELTE, Pest.
Ezt előnyben részesítésnek hívják, erre (is) adható többletpont. Ha így keresel rá, rögtön meg fogod találni, hogy mi ez.
Amúgy gyerekvállalásra/nevelésre a következő esetekben adnak pluszt:
ha az anya még terhes, és a terhességéből kifolyólag táppénzen van, illetve, ha már szült, és gyes-en/gyed-en van a gyerekkel. Tehát 3 éves kor után már nem számít, hogy van gyereke, ez csak a kisgyerekeseket érinti. Én tavaly kaptam plusz pontot, mert még nem volt 3 éves a fiam, viszont ha idén jelentkeztem volna, akkor nem kaptam volna, mert már majdnem négy éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!