BGF-KKK-ra nyertem felvételt. Milyen kollégiumok közül választhatok?
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy milyen kollégiumok közül választhatok. És jellemeznétek az adott kolit, pl. színvonal szerint, mennyibe kerül és, hogy milyen a környék.
Ha valakinek van tapasztalata ilyen téren, legyen szíves segíteni! Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelentkeztél valahova és csak most kezded el nézni, hogy hol fogsz lakni... ? Hát gratulálok.
16. kerben leszel, 2 ágyas szobák, van minden ami kell amúgy...
Szerintem még időben van, épp, hogy csak megtudta, hogy felvették!
A Külkeresek két koliban laknak, a Mátyásföldi ill. a Bagolyvári koliban. Én a Mátyásföldiben lakom, arról tudok véleményt mondani. Két ágyas szobák vannak, ezen kívül a szobában van még íróasztal, beépített szekrény, és egy mosdókagyló. Nem túl nagy a szoba, de a célnak tökéletesen megfelel. A folyosón van közös konyha, fürdő. A környék arrafelé szerintem szép, külvárosban van a suli, és a koli is tőle öt percre, kertes házak vannak főképp.
A Bagolyvárban három ágyas szobák vannak, a fürdő, konyha ott is közös, én még rosszat arról sem hallottam.
Ha valami érdekel még, kérdezz bátran, segítek szívesen.
Nem gondoltam, hogy ide fel fognak venni, szóval azért nem is foglalkoztam idáig vele...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek vele.
Még arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek milyen esélyem van a bejutásra? Nem is tudom, hogy főiskolai kollégiumnál mi a döntő a felvételi eljárásban. Viszont 250 km-re lakom, van papírom, hogy hátrányos helyzetű vagyok és a pontszámom is 400 körül van. Szerintetek kapok kollégiumot vagy ideje albérletet keresnem?
Nincs mit. :)
A tanulmányi eredményt, és a szociális helyzetet veszik figyelembe, ez alapján felállítanak egy rangsort, és akik az elején vannak bekerülnek, plusz van lehetőség fellebbezésre is.. Ha google-ba beírod azt, h "bgf hallgatói térítések és juttatások szabályzata 2010", akkor az első találat elvileg egy DOC fájl lesz, annak asszem a 7/d mellékletében, de tuti hogy valahol a végén egy mellékletben megtalálod, hogy mire mennyi pontot kaphatsz. Egyébként a BGF-eseket nem csak a külker koliban szokták elhelyezni, a PSZF-esek kolijában, a Bagolyvári koleszban is van kb. 70-80 hely, én úgy tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!