Mit szóltok hozzá, hogy jövőre a felvételin az év végi eredményeknél nem lehet választani a 4 kötelezőn kívül csak biológia, fizika, kémia, földrajz, természettudományt? Tehát nem lehet a 3. és 4. év végi jegyet választani pl informatikából.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:01
Gratula, hogy felvettek.
Nagyon okosnak érzik itt maguk egyesek, csak éppen szöveget értelmezni nem tudnak. Javaslom nekik, hogy olvassák el újra a kérdést, és próbálják meg ne ide keverni az érettségit, ugyanis arról szó nincs.
Remélem, nem nagyon akartok a felsőoktatásba jelentkezni, mert oda azért a szövegértelmezés dolog elég alap lenne.
És egyébként igen, igaz, amit a kérdező ír, 2012-tól az eddig szabadon választható tárgy helyett már kötelezően természettudományos tárgyat kell választani az utolsó 2 év végi eredmények közül. Ez tény, utána lehet járni, benne van az egyik Közlönyben, bocsánat, most nem tudom fejből, melyikben, de ha lesz igény, akkor kikeresem.
Szerintem ez jó, mert nagyon el vannak hanyagolva Magyarországon a természettudományos tárgyak, és szerintem az is jó lesz, amikor majd a kötelező érettségit is bevezetik belőlük. Kicsit ki van most nyalva a humánosok s*egge, hogy nekik csak a matekkal kell "megküzdeni", míg reálos beállítottságúnak a magyarral és a törivel is.
Utolsó: van igazság a dologban, de én elég nehezen tettem volna le bármilyen reál érettségit, ha 12 éven át csupa olyan kémia meg fizika tanárom volt, aki talán évi 2 kísérletet be is mutatott, és azt is elrontotta. A föcitanárunk az óra 80%-ában tette nekünk a szexuális ajánlatokat, a többiben viccet mesélt és anekdotázott. A matektanárunk ugyanazt az egyenetet úgy oldotta meg, hogy teljesen más eredmény jött ki neki, és reál szakos egyetemista barátom szerint egyik se jól. Tehát ha nekem mondták volna, hogy gyerekek, jövőre le kell érettségizni ebből is, vagy csak ezt lehet beszámíttatni, akkor eléggé azt éreztem volna, hogy nem igazságos a dolog.
Ha a mostani leendő 9.-es diákokat már felkészült, megfelelő tanárok fogják oktatni, és 4 évig erre készítik fel őket, akkor teljesen jogos. De inkompetens tanárok mellett lehetetlen a dolog. A törit otthon egyedül is meg lehet tanulni legalább egy 3-as szintre, 100 alatti iq-val és figyelemhiánnyal is, egy fizika esetében ez már azért problémásabb.
Bocs az off-ért. Amúgy én is úgy tudom, hogy ezt csak 2013-tól tervezik bevezetni. De szerintem nyár végéig letisztul a dolog, de legkésőbb mire kiadják a felvételi tájékoztatót. Ami abban van, általában azért már valóban megbízható. :D
Ezt nem törvényben akarják szabályozni, hanem rendeletben.
itt is meg lehet nézni. Semmi köze sincs most az érettségihez, hanem a év végi jegyeket érinti.
Mint írtam is nem lesz kötelező a természettudományos érettségi, mert a tervezetből végül kivették.
A kérdés az érettségire irányult és nem arra, hogy milyen jegyeket számítanak be a középiskolai jegyekből.
Nem, nem kötelező érettségizni és jövőre sem lesz az, max 2013-tól ismerve a jelenleg futó kormányt a 2012/2013-as tanévben már lehetnek módosítások.
Belinkeltem korábban két cikket is, lehet olvasgatni.
Valóban nem fogják törvénybe iktatni és a középiskolai átlagba történő beszámítást rendelet szabályozza, de az oktatási törvény sem ezt sem pedig a kötelező természettudományos érettségi nem fog megjelenni, mert már a tervezetből is kimaradt.
Egyébként orvos vagyok, amikor én érettségiztem még nem volt emelt meg nem emelt volt egy központi bioszból és kémiából és szevasz, nem haltunk bele, de az kétségtelen, hogy egy humán tagozatos középiskolai osztályba jártam és többeknek komoly problémát jelentett volna a természettudományos érettségi.
Nem a pontokkal kellene kezdeni hanem az oktatás megreformálásával, mert minden értelmes oktatási struktúra lentről építkezik.
"A kérdés az érettségire irányult és nem arra, hogy milyen jegyeket számítanak be a középiskolai jegyekből."
Arra lennék kíváncsi, melyik kérdésről beszélsz.
"A kérdés az érettségire irányult és nem arra, hogy milyen jegyeket számítanak be a középiskolai jegyekből. "
Szerintem olvasni is kéne. Csak tudom, hogy mit kérdeztem.
Mit szóltok hozzá, hogy jövőre a felvételin az év végi eredményeknél nem lehet választani a 4 kötelezőn kívül csak biológia, fizika, kémia, földrajz, természettudományt? Tehát nem lehet a 3. és 4. év végi jegyet választani pl informatikából."
ÉS amit később is írtam.
"Semmi köze sincs most az érettségihez, hanem a év végi jegyeket érinti."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!