Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ahhoz hogy pszichológus...

Ahhoz hogy pszichológus legyek, nyolcadik után milyen iskolába kell mennem?

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Erős gimnázium-humán vagy biológia szak
2011. júl. 21. 09:50
 2/10 A kérdező kommentje:
A pszichológiához szükséges a kémia?
2011. júl. 21. 09:59
 3/10 ava87 ***** válasza:
100%

Valójában bárhova, ahol érettségizni lehet, az alábbiak közül a két legjobbat nézik a felvételinél: matek, magyar, biológia, történelem, idegen nyelv (angol, német, francia vagy orosz).

Viszont arra készülj fel, hogy baromi jól kell érettségizned, és be kéne addig gyűjteni némi plusz pontot is, mert nagyon magas szokott lenni a ponthatár. Szóval emelt érettségi, nyelvvizsga, és kösd fel a gatyát, magas a ponthatár tényleg.

2011. júl. 21. 10:00
 4/10 ava87 ***** válasza:
100%
Pontosabban, nem tudom, hogy MINDENHOL ezeket nézik-e, én most a PTE-n néztem meg, hogy mi a felvételi követelmény, de szerintem máshol is hasonló.
2011. júl. 21. 10:01
 5/10 anonim válasza:
Ez igen! elismerésem. Keress valami jó nevű erős human fajta gimit, és készülj fel az emelt biosz érettségire meg a nyelvvizsgára. DE megéri. Fantasztikus dolog a pszichológia... Csak hát nem egyszerű bejutni, de jó ha már ilyen fiatalon tudod, hogy te ezt akarod, mert valóra fog válni:) Sok sikert
2011. júl. 21. 10:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Az emelt szintű érettségi 5 év?
2011. júl. 21. 10:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm a biztatást! :)
2011. júl. 21. 10:24
 8/10 ava87 ***** válasza:
Nem 5 év, ugyan úgy érettségizel, csak amiből az emeltet választod, az nehezebb, többet kell tudni. Azt hiszem, arra van külön felkészítés is, bár ezt nem tudom, én nem emelteztem, így erről nincsenek naprakész infóim.
2011. júl. 21. 10:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Van humán szakközép is, ahol tanítanak pszichológiát.

Nem árt ha tanulja az ember, és utána megy pszicho szakra, de nem a világ vége, sőt inkább a legjobb suliba menj, ahol rendes felkészítést és tanítást kapsz, mert pont az kell bőven, rendre 95% feletti érettségi kell, ebből egynek emeltnek kell lennie + 2 középfokú nyelvvizsga, szóval nem gyerekjáték.

2011. júl. 21. 11:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Hol tudom megnézni ,hogy hol vannak ilyen iskolák?
2011. júl. 21. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!