Volt olyan, hogy hülyének tartottak az ált. Iskolában a tanárok, mégis lett diplomád?
Engem nem csak általánosban, hanem középsuliban is.
AZtán most az egyik legnevesebb egyetemen tanulok...
Akik pedig a tanárok kedvencei voltak, sokkal jobb jegyeik voltak, mint nekem, ők most kb. sehol nincsenek.
Szia!
Nekem ugyan még nincs diplomám, de hamarosan lesz. Általánosban én is gyomorgörccsel mentem iskolába. Főleg a magyar/történelem és matematika tanárnőmtől tartottam. 8. év végén 8db kettesem volt, ezért szakiskolába vettek fel. Ott kitűnő tanuló voltam. Majd miután elvégeztem, 3 évig egy ún. felnőttek középiskolájába jártam. Nagyon jó eredménnyel érettségiztem, majdnem minden tárgyból ötösre. Imádom az irodalmat, a történelmet. :) Tanár szeretnék lenni. Legszívesebben én is megkeresném a volt tanáraimat és én is az orruk alá tartanám azokat a szép eredményeket, melyeket elértem. :)
Engem nem tartott a tanáraim többsége hülyének, mivel összességében elég jó volt az átlagom, viszont általános iskolában a matekkal mindig hadilábon álltam, legtöbbször stabil 2-es voltam belőle, és a 3-masért kepesztettem. Aztán bekerültem egy elég színvonalas középiskolába, ahol nagyon jó tanáraim voltak, nagy volt a követelmény, de az oktatás színvonala is magas volt. Gond nélkül 5-ösre érettségiztem mindenből, igen matekból is. Később a főiskolán sem volt gondom a gazdasági matematikával sem. Ma közgazdász vagyok és holnap talán felvesznek valahová mesterszakra.
Az a véleményem, hogy általános iskolában túlzottan olyan dolgokon görcsölnek a tanárok, aminek a világon semmi értelme nincs. A matematikánál maradva például sokkal nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni összességében az egyenletek megoldására, viszont számológépet nem lehetett használni. Na most így az ember nem a feladat logikai levezetésére ügyelt, hanem hogy írásban kiszámolja a helyes végeredményt, pedig nem az lett volna a lényeg. Emellett általánosban minden hülyeségért beírást, szaktanári figyelmeztetőt stb. kaptam, ezeknek a 75%-a szerintem nem volt jogos. Középiskolában, főiskolán semmi problémám nem volt ilyen téren, mindenki barátságos, szerethető emberkének ismert. Úgyhogy nekem sincs túl sok jó emlékem az általános iskola 8 évéről.
24/F
Engem a némettanár minden egyes órán ledebilezett, egyfolytában azt vágta a fejemhez, hogy mit keresek abban az iskolában, miért nem mentem kisegítőbe. És komolyan gondolta... Minden félévkor és év végén felelnem kellett a kettesért. Próbáltam tojni rá, de nem ment, én is gyomorgörccsel ültem az óráin.
Ahogy leérettségiztem, rá egy évre meglett németből a felsőfokúm és felvettek az orvosira.
A múltkor összetalálkoztam ezzel a tanárral, pechemre mögé álltam be a pénztárnál a sorba, későn vettem észre. Megismert és kérdezte a képembe röhögve, hogy "Jóóó napooot Pistike, hogy van?" Mondtam neki, hogy köszönöm szépen, amióta leérettségiztem, meglehetősen jól. :D
Utána még gúnyosabban, hogy mit dolgozok. Én meg mondtam neki, hogy nem dolgozom, egyetemre járok. Kérdezte, hogy nocsak, milyen szakra, német? Mondtam, hogy nem, orvosi...
Erre röhögött egyet, fizetett és elment.
Nem kívánok neki semmi rosszat, de azért vicces lenne, ha pár év múlva egyszer bejönne a rendelésemre. Ne kövezzetek meg érte, de picit tuti, hogy visszaszívatnám. :) Persze nem süllyednék le az ő szintjére, de van pár vizsgálat, amivel nem árthatok neki, sőt, még hasznára is válhat. ;)
És megvan rá az esély, hogy egyszer még összefut velem, mert kb. 8-9 évvel idősebb csak nálam. Hosszú még az élet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!