Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ajánlanátok kémiához könyveket?

Ajánlanátok kémiához könyveket?

Figyelt kérdés

Valami olyan kéne, amivel az alapoktól kezdem. Szeretnék a kémiával tovább tanulni, pontszámom meg van (biosz érettségivel plusz matek).

De mivel a kémia elég összetett szeretnék előre tanulni (amit lehet),mondjuk még csak 1 év múlva megyek kémia szakra, mert még szakmát tanulok.

2011. júl. 16. 22:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennyit kellene tudnod, ez szerintem elég jó könyv.
2011. júl. 16. 22:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A kémia elég nehéz tárgy, nekem is rengeteg volt még az egyetemen, pedig nem is kémikus vagyok.

Kezdetben lesz általános kémia, aztán szervetlen kémia, szerves kémia, biokémia, analitikai kémia, fizikai kémia, környezeti kémia, elektrokémia, emellett a sok kémiai számítás titrálásból, visszatitrálásból, oldhatóság, pH számítás, stb.

Aztán rengeteg laborgyakorlat a felsorolt tárgyak mellett.

Van egy elég jó jegyzet itt a neten szerves kémiából, én is abból tanultam még a vizsgákra.

Keress rá google-ben: szerves kémia markó lászló

Nálam az első találat egy doc fájl, azt töltsd le, aztán tanulhatod.

2011. júl. 16. 23:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez teljesen jó sztem [link]

Plusz ennek a következő kötete, a szerves kémiás.

Szervetlen kémia: [link]

Ha magasabb szinted akarod majd, akkor összefoglaló: (Itt nagyjából a legfontosabb dolgokat megtalálod, elég jó könyv :)

[link]

Az utolsónak azért írnám, hogy ilyen linket ne mutogasson, mert ez a szerves kémia egyetemi szint, még az emelt szintű érettségihez se való, elég sok plusz van benne, szóval nem igazán az alapok...

2011. júl. 17. 02:26
 4/6 anonim válasza:

Én most ebből a könyvből kezdtem el átismételni a kémiát, és szerintem nagyon érthetően leír mindent.

[link]

Van szerves kémiával foglalkozó kötete is, abba még nem néztem bele annyira, de szerintem hasonlóan jó lehet.

A számításokat ebből gyakorlom (a kémiás szakokra készülőknek szokták is ajánlani):

[link]

2011. júl. 17. 15:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Miért ne mutogassak ilyen linket?

Nehogy már te mond meg nekem!

Egyébként pedig ha kémiával akar foglalkozni, egész nyugodtan tudom neki ajánlani, mert vannak benne alapdolgok is, ráadásul ingyen van, csak le kell tölteni.

Van ennek 3 folytatása is, azokat direkt nem linkeltem be. Ha meg nehéznek találja, félreteszi a későbbi időkre, felnőtt ember ezt el tudja dönteni.

2011. júl. 18. 09:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Innen letölthető:

www.tankonyvtar.hu/site/upload/doc/b167.doc

2011. júl. 18. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!