Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy folyton azt...

Hogy lehet, hogy folyton azt hallom, hogy az amerikaiak miylen buták, meg hogy mennyire egyszerű náluk mondjuk egy érettségi, és mégis bekerülnek egy Harvard-ra vagy egy Yale-re?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 13:41
1 2
 11/17 anonim válasza:
0%
én azt kérdeztem volna a te helyedbe hogy a magyar ember miért ilyen pesszimista klikkesedő meg előítéletes,inkább élnék buták között...
2011. júl. 16. 14:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért van oka annak, hogy "tömegesen elhagyjuk a hazánkat". Ott a jólét, a biztos megélhetés kényelmek között, egy alap dolog, nálunk viszont nem mindenkinek adatik meg. Jó én nem panaszkodom, de nem egy olyan osztálytársam volt, aki egy régebbi compjutert sem engedhetett meg magának ,vagy nem tudott elmenni nyelvvizsgázni, mert épp nem volt rá keret. USA-ban ilyen jellegű problémák azért nincsenek. Azért nem alaptalanul választják a legtöbben azt a nyugatot. Én is odavágyom, több személyes okból is, nem csak a jobb lét reményében :)
2011. júl. 16. 14:58
 13/17 anonim ***** válasza:
Én egyetértek azzal, hogy nem vagyunk különbek náluk, de azt nem értem miért csodálkozol azon, hogy sokan külföldre mennek dolgozni. Persze nem szép dolog itthagyni állambácsit aki annyi pénzt költött az oktatásunkra, de attól még éhenhalni sem akarnak. Gondolom te is mindent megtennél, hogy a családodnak biztosíts legalább egy átlagos életszínvonalat.
2011. júl. 16. 15:02
 14/17 A kérdező kommentje:
Én nem csodálkozom azon,hogy elmennek külföldre és teljesen megértem,csak mint tényt közöltem:)
2011. júl. 16. 16:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Talán mert a Harvard vagy a Yale sem annyira erős egyetem, csupán nagy a híre, mint mindennek Amerikában...
2011. júl. 16. 16:35
 16/17 A kérdező kommentje:
Gondolom azért mondod,mert mindkettőn végeztél:D
2011. júl. 16. 17:21
 17/17 anonim ***** válasza:
82%
egyértelmű, hogy nincs annyi tudásuk mint nekünk, viszont vannak más készségeik is, amelyek hasznosabbak. Pl ott már egészen kisgyerekként megtanítják, hogyan kell nyilvánosan szerepelni és nekik egy pillanatra sem okoz gondot, ha ki kell állni a publikum elé és elmondani valamit. Ezzel szemben mi (nem mindenki,de a legtöbben), már egy gimis felelésnél is leizzadunk, mert szóban kell előadni magunkat. Ilyenkor felmerül a kérdés, minek veszem nagy hasznát: ismerem a legtöbb ország történelmét és fontosabb városait vagy jól tudok szónokolni?
2011. júl. 16. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!