Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szigorítanának az Érettségin?

Szigorítanának az Érettségin?

Figyelt kérdés

Ma reggel hallottam a rádióban hogy a következő tanév legnagyobb kérdése az hogy szigorítsanak-e az érettségin.

Most nem arról beszélek hogy 2 emelt szintűt kell tenni, vagy 1-et, mert úgy mondták hogy a felsőoktatásban nincsenek megelégedve a diákok tudásával. Mit tudnának rajta szigorítani? Mire jó ez szerintetek? És aki nem akar tovább tanulni? Most azok is szívni fognak?

2011. júl. 15. 07:35
1 2 3
 21/30 Bretso ***** válasza:
Még talán szigorítani sem kell az érettségin. Egyszerűen a százalékhatárokat normalizálni. 20% kettes, nevetséges. Minimum 50%, de akár 60% is, nálunk anno minden dolgozatnál ez volt a határ, és utána is hasonló lesz.
2011. júl. 15. 17:43
 22/30 anonim ***** válasza:

Egyszerű:

Kötelező emelt, + az államilag támogatott helyek csökkentése legalább a felére. Meg lenne oldva a dolog.

2011. júl. 15. 18:19
 23/30 A kérdező kommentje:
Most leszek végzős, most fogok érettségizni. Csináltam is előrehozottat Informatikából, és a szóbeli érettségi az tényleg gyerekjáték volt. A 10%-ot az is összetudta volna szedni aki nem tanult rá. Ezért vagyok elkeseredve.. Félek hogy jövőre nagyon megszigorítják...
2011. júl. 15. 19:47
 24/30 anonim ***** válasza:
jövőre még nem lesz semmi, ne izgulj :) ezek még csak tervben vannak, minimum kettő , de leginkább több év kell a megvalósításához, mert előbb be kell jelenteni a hivatalos verziót, és van utána türelmi idő, ami legalább 2 év. Képzeld, ha most derülne ki, hogy sokkal nehezebb lesz és többet kell tudni jövőre , szegény diákoknak esélyük sem lenne felkészülni rendesen...
2011. júl. 15. 21:03
 25/30 anonim ***** válasza:
akkor csak én vagyok ilyen dinka, hogy nehéznek találtam az emelt bioszt, sőt a kémia közepet is :S:S
2011. júl. 16. 00:57
 26/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy ilyen sokan válaszoltatok! Úgy látszik jó kérdést tettem fel! :) Tényleg remélem hogy jövőre még nem lesz sok változás.. :)
2011. júl. 16. 02:32
 27/30 anonim ***** válasza:
jövőre 200pont helyett 240 lesz tényleg a minimum határ,a felvételinél egyetemeken?
2011. júl. 23. 16:53
 28/30 anonim ***** válasza:

el kell törölni a duplázást! nem fair, hogy azzal, ha vki megír mondjuk egy 80%-os törit és angolt (hogy a legkönnyebbeket vegyük), 320 pontot kaphat!! Lehet, hogy az összes többi tárgya alig kettes, de azt nem kell számolni?! marhaság!

lehet h azért emelkedik jövőre a minimum ponthatár (ha emelkedik), mert 500 pontos rendszer lesz :P

2011. aug. 28. 09:23
 29/30 anonim ***** válasza:
Jövőre nagy pontszám emelkedés lesz sok szakon. Egész egyszerűen azért mert csökken az államilag támogatott helyek száma. Idén 53450-en államilag támogatott hely volt jövőre csak 40000 lesz. Így én nem minimális hanem magas pontszámnövekedésre számítok főleg bölcsészet karon mert onnan veszik el a legtöbb helyet. Az érettségi szerintem túl könnyű 20%-tól kettes nevetséges. 50%-tól kéne 2-est adni de úgy ,hogy mindenki választhat egy tárgyat amiből elég a 20%. Így mindenki ki szűrheti azt ami nagyon nem megy neki. A duplázással nekem személy szerint nincs gondom egyrészt a bizonyítványban lévő jegyeknél akárki akármit mond vannak essetek mikor valaki protekcióval kap jó jegyet vagy azért rosszabbat mert utálja a tanár, szerencsére ahova én jártam ott ilyen nem volt. Másrészt ha valaki a 4 év alatt nem tanul semmit de egy kis felkészülés után ír ötös érettségiket az a személy a képességei alapján a felsőoktatásba való.
2011. aug. 28. 10:46
 30/30 anonim ***** válasza:
A duplázással szerintem sincs semmi gond, sőt, szinte jogosnak érzem, elvégre mondjuk az orvosin senkit ne izgasson, hogy a kedves deák mennyire vágja a törit pl, viszont egyértelmű, hogy egy jó kémiás kerüljön oda. Egyetértek azokkal, akik szerint a ketteshez túl alacsony az a 20 %-os határ. Tényleg nevetséges. Túl sokan engedhetik így meg maguknak az érettségit és ezáltal a felsőoktatást, holott semmi keresnivalójuk nincs ott. Egy kicsit jobban kéne szűrni a dolgot, de egyenlőre örüljünk, hogy a legjobb egyetemekre így is az eszünkért és nem a pénzünkért kerülhetünk be.
2011. aug. 28. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!