A 'kolesz-rendszer' valóban kijátszható?
Jövőre megyek egyetemre és mindenképpen be kellene jutnom egy kollégiumba, de a szüleim keresete magasabb az átlagosnál, de sok kölcsönünk van.
Ma mesélte az egyik tanárom, hogy a bejutás kijátszható. Ki mit hallott erről?
A kérdést nem azért tettem fel, hogy a felháborodásod kifejtsd, vagy hogy véleményezd ezt a dolgot. Ha ilyen szándékkal szeretnék írni, abban az esetben kérlek ne tedd.
Sokat tanulok, bár nem vagyok kitűnő, de jó jegyeim vannak, persze lehetne jobb.
Van ismerősöm aki kitűnő volt, érettségije is jól sikerült, szegény családból való volt, de nem vették fel a koleszba..
Utolsó "hazudhatsz ha gondolod", köszönöm, hogy megmutattad, milyen válaszok nem érdekelnek :)
Ha mindenki hazudna, és nem ellenőriznék le akkor az összes pályázó bekerülne..
Az első kollégiumi felvételinél, gólyaként, általában nagyobb hangsúlyt kap a szociális helyzet, hiszen a tanulmányaidat alig tudják vizsgálni. Sőt, van, ahol csak szociális alapon vesznek fel elsőre.
Az nem legenda, hogy ki lehet játszani: ez a valóság. Kijátsszák mindenütt, ahol csak lehet. Nem adok "lépésről lépésre" jellegű útmutatót, csak annyit mondok: a bizottságok papírok alapján dolgoznak, amit ott látnak, azt hiszik el, még akkor is, ha nyilvánvalóan ellent mond a valóságnak. Innen már nem nehéz kitalálni, hogyan is kell ezt megoldani...
"köszönöm, hogy megmutattad, milyen válaszok nem érdekelnek :)"
Egyetemre érkezésed előtt gyakorold még a szövegértelmezést. Teljesen egyértelműen benne volt, hogy kijátszható, hazudással. Ez nem vélemény, hanem tény.
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó, nem érzem, hogy problémám lenne a szövegértéssel, csupán egy cseppnyi gúnyt is éreztem a válaszodban, ennek szólt a kommentár.
Nem is lennék rá büszke, hogy így jutottam be, de nyílván nem azért tettem fel a kérdést, mert a szüleim gond nélkül ki tudnának fizetni egy albérletet.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!