Egyetemről lehet egy hetet hiányozni?
Ha nem szereted miért oda jelentkeztél? :S
én is germanisztikás vagyok..
Maga a szak nem is olyan vészes, csak néha úgy érzem meghaladja aképességimet, plusz nem igazán bírom a tanárokat..
ezt egyeteme válogatja, és sokszor a tanszéknek is van hozzá egyéni szabálya.
én angolon vagyok
nálunk hivatalosan azt hiszem gyakorlatról 3-at lehet, előadásról elméletileg bármennyit lehetne
de ez a következő képen néz ki:
előadáson névsor, aki 2-nél többet hiányzik zh-t ír, ami beleszámít a vizsgajegybe
szeminárium: pontokat gyűjtünk az egyéni feladatokkal, házikkal, óra felszólalásokkal stb. 100 pont a max. 65%-tól kettes
1 hiányzás: -10 pont
2 hiányzás: - 15
3- csak gyakjegyvédésre mehetsz
1 hét = mindenből kb 1 hiányzás, szerintem ennyi bőven belefér
majd megtanulod, hogy: gimiben arra kellett okot találni, hogy ne menj be órára - egyetemen arra kell, hogy bemenj >> főleg reggelente fog eszedbe jutni, hogy keress egy indokot, amiért ne aludj helyette :)
Igen, az minden kurzusról kb. egy hiányzást jelent, az meg szerintem bőven belefér. Benne van a tvsz-ben, hogy miről mennyit lehet hiányozni (bár némelyik tanár ettől néha eltér kicsit). Nálunk általában előadásról 4-et lehet hiányozni, szemináriumról 2-t. Ha esetleg valamelyik órán (éppen) nincs katalógus, akkor olyan, mintha onnan nem is hiányoztál volna.
Egyik barátnőm 3 hétig nem jött, mert kórházban volt, műtötték, de még így is vizsgázhatott mindenből.
3 nap is tuti belefér, de neked sem tudunk szerintem mást mondani, mint a kérdezőnek.
Egyetemen már senkit nem érdekel, hogy hol vagy és mit csinálsz éppen haldokolsz, avagy Hawaiin nyaralsz... Ha kihiányzod magad, akkor viszont látásra. Figyeljetek oda amikor a tanárok elmondják a követelményeket és elvárásokat, aztán majd meglátjátok. Ha egy tantárgyból 3-szor lehet hiányozni egy félévben, akkor belefér 1 lógás, csak találjatok jó cimbit, akitől elkérhetitek később az anyagot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!