Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemről lehet egy hetet...

Egyetemről lehet egy hetet hiányozni?

Figyelt kérdés
október elejéről van szó, szóval épp mikor elkezdődött. Első éves leszek és akkorra hívtak a rokonaim külföldre(lesz egy esküvő és az előttre, ha már odáig utazom). Bölcsészkarról van szó. Egy hét belefér vagy nem szabad mert bukom a tantárgyaimat? köszönöm
2011. júl. 13. 00:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha nem szereted miért oda jelentkeztél? :S

én is germanisztikás vagyok..

Maga a szak nem is olyan vészes, csak néha úgy érzem meghaladja aképességimet, plusz nem igazán bírom a tanárokat..

2011. júl. 13. 00:51
 12/16 anonim ***** válasza:

ezt egyeteme válogatja, és sokszor a tanszéknek is van hozzá egyéni szabálya.

én angolon vagyok

nálunk hivatalosan azt hiszem gyakorlatról 3-at lehet, előadásról elméletileg bármennyit lehetne

de ez a következő képen néz ki:

előadáson névsor, aki 2-nél többet hiányzik zh-t ír, ami beleszámít a vizsgajegybe

szeminárium: pontokat gyűjtünk az egyéni feladatokkal, házikkal, óra felszólalásokkal stb. 100 pont a max. 65%-tól kettes

1 hiányzás: -10 pont

2 hiányzás: - 15

3- csak gyakjegyvédésre mehetsz

2011. júl. 13. 01:11
 13/16 anonim ***** válasza:

1 hét = mindenből kb 1 hiányzás, szerintem ennyi bőven belefér

majd megtanulod, hogy: gimiben arra kellett okot találni, hogy ne menj be órára - egyetemen arra kell, hogy bemenj >> főleg reggelente fog eszedbe jutni, hogy keress egy indokot, amiért ne aludj helyette :)

2011. júl. 13. 02:30
 14/16 ava87 ***** válasza:

Igen, az minden kurzusról kb. egy hiányzást jelent, az meg szerintem bőven belefér. Benne van a tvsz-ben, hogy miről mennyit lehet hiányozni (bár némelyik tanár ettől néha eltér kicsit). Nálunk általában előadásról 4-et lehet hiányozni, szemináriumról 2-t. Ha esetleg valamelyik órán (éppen) nincs katalógus, akkor olyan, mintha onnan nem is hiányoztál volna.

Egyik barátnőm 3 hétig nem jött, mert kórházban volt, műtötték, de még így is vizsgázhatott mindenből.

2011. júl. 13. 09:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, nekem is hasonló a helyzetem, szeptember vége fele 3 napos külföldi utam lenne. Ez belefér?
2011. júl. 13. 15:41
 16/16 anonim ***** válasza:

3 nap is tuti belefér, de neked sem tudunk szerintem mást mondani, mint a kérdezőnek.

Egyetemen már senkit nem érdekel, hogy hol vagy és mit csinálsz éppen haldokolsz, avagy Hawaiin nyaralsz... Ha kihiányzod magad, akkor viszont látásra. Figyeljetek oda amikor a tanárok elmondják a követelményeket és elvárásokat, aztán majd meglátjátok. Ha egy tantárgyból 3-szor lehet hiányozni egy félévben, akkor belefér 1 lógás, csak találjatok jó cimbit, akitől elkérhetitek később az anyagot!

2011. júl. 13. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!