Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha valaki...

Miért van az, hogy ha valaki jól tanul, azt lestréberezik, néha kiközösítik mondván hogy az tök gáz?!

Figyelt kérdés
Szerintem egyáltalán nem gáz, ha egy általános iskolás6gimnáziumos diák megalapozza jövőjét tanulmányával. Felnőtt korába ezáltal értettségit, diplomát akar szerezni!!!
2011. júl. 12. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert hülyék. Meg manapság már nem csak azt stréberezik le, aki egyfolytában magol és nyal a tanárnak, hanem azt is, akinek szimplán jó jegyei vannak (attól függetlenül, hogy mennyit tanul).
2011. júl. 12. 21:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem attól leszel stréber, ha tanulsz, hanem mert lenézed a többieket, akik nem ezt teszik, vagy nem élsz aktív társasági életet, elmondod a tanárnak, hogy volt lecke, első padban ülsz és egész órán nyitott szájjal bámulod a tanárt és lesed minden szavát. Ilyen egy stréber, és nem csoda, h mindenki utálja őket. Úgy is lehet vki jótanuló, hogy bulizik és éli az életet
2011. júl. 12. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem kell szín 5-ös tanulónak lenni, ahhoz hogy okos légy.

Ismerek olyat aki kitűnő tanuló, de közbe meg az érettségije még se sikerült úgy.

És a másik, aki pedig soha nem volt jobb tanuló az meg érettségin jeleskedett. Szóval nem a jegyek mutatják meg, hogy ki mennyire okos... mert puskázni is lehet bármikor...

Meg kell találni az arany középutat, mert ha valaki nagyon maximalista magával szemben, az rohadtul pofára fog esni majd az életben. Vagy olyan is van mikor a szülők várják el a gyerektől, hogy maximálisan teljesítsen, amikor még ők se tudnák megcsinálni. Általában az ilyen "stréber" emberek mindig magukra maradna, mert nem jut idejük a barátaikra... csak a tanulás... azért kell a kikapcsolódás!

2011. júl. 12. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:
na igen,a másik, hogy a stréberek magolnak, azzal pedig az érettségin semmire sem mennek, és csak röhögni szoktam mikor mesélik, hogy mit nem tudtak xD Meg nyaliznak a tanárnak. Nekem volt egy osztálytársam, aki éjjel-nappal nyalizott..undorító
2011. júl. 12. 22:02
 5/10 A kérdező kommentje:
ezekkel tisztában vagyok és én nekem szimplán jó jegyeim vannak és rám még soha nem mondták a stréber. Viszont van pár ismerősöm akik nem írnak leckét, csak jól felfogják a dolgokat és ezért jók a jegyeik és már mondják rájuk hogy stréber.
2011. júl. 12. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát az fura, mert én arra sosem mondanám. Nálunk aki bulizik stb, mégis jó tanuló, az szimplán okos és ezt mindenki elismeri
2011. júl. 12. 22:57
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Üdv a klubban. Nekem is csak szimplán jó jegyeim voltak semmittevéssel, mégis rámmondták kocsmában, hogy a nap 32 órájában tanulok. Akkor még csak végzős gimnazista voltam.

Gondolj arra, hogy 20 év múlva BMW-d lesz a mérnöki/programozó fizetésedből, amikkel felszeded a sok 18 éves csajt. Bár még csak 19 évem szelelt el, valami olyan érzésem van, hogy aki gyerek, az álmodozik, építi álmait "jövő" néven, de felnőtt korára ha nem valami politikus vagy vezérigazgató gyereke, akkor becsapott, megalázott ember lesz belőle, akár tanult, akár nem. Mindenesetre, a tudást nem vehetik el tőled, és büszke vagyok rád, hogy nem az az ember lesz belőled, aki azt se tudja ki volt Petőfi és nem a partihányásodban fetrengsz. Tisztelet a kivételnek, akik bár bebasznak, akkor is tudják, hol a határ.

2011. júl. 13. 00:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt pozitívan kell megélni nem negatívan. Egyetemen első évemben mindenki lenézett, mert nem elégedtem meg a kettessel, ha úgy éreztem ebből többet is kitudnék hozni. Akkor nagyon bántottak az ilyen jellegű támadások...

Egy valamit el kell mondjak. Második éve kapom a köztársasági ösztöndíjat plusz a tanulmányit, ami 60 ezer forintot jelent nekem havonta, csak azért mert tanulok és jók a jegyeim. Innentől kezdve ha valaki stréberez, akkor stréberezzen én büszkén viselem ezt a jelzőt, mert ez azt jelenti (számomra), hogy valamiben kimagaslóan jó vagyok a többiekhez képest.

Amúgy van magánéletem, eljárok szórakozni, nem ülök non stop a jegyzeteim fölött!

Hidd el hosszútávon sokkal kifizetődőbb a "stréberek" élete! :) (már aki tényleg nem csak a könyveinek él)

2011. júl. 13. 00:42
 9/10 anonim ***** válasza:

utolsonak adtam egy zoldet, mert en is ugyan igy vagyok.. bar a koztarsasgi meg varat magara! :D

miert lenne baj h vannak celjaim, es el is tudom oket erni?

2011. júl. 13. 01:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Mióta rossz, ha valakit lestrébereznek?

A stréber nem egyenlő az okos, szorgalmas emberrel? Olyan mint, ha valaki munkamásiás lenne. Szerintem teljesen pozitív fogalom.

2011. júl. 13. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!