2012 es érettségi tételsorokat mikor közlik? Honnan
tudom letölteni?
Figyelt kérdés
Már most elakarom kezdeni kidolgozni a tételeket.Csak nem tudom mikor teszik a tételsort közzé,
2011. júl. 11. 17:24
1/5 anonim válasza:
Tételsorokat nem fognak veled közölni sem közép, sem emelt szinten. Témakörök vannak, az idén októberi emelteket az oh honlapján találod, a legutolsó frissítés 5 napja volt. Lehet korábban is felrakták már őket, de 4 minimum hónappal kalkulálhatsz a tavaszinál is. Középszinten pedig a tanáraid az illetékesek, de hivatalosan ők is csak a témaköröket adhatják majd meg (kuncsorogni megpróbálhatsz).
Én már 6 érettségi vizsgaidőszakomon vagyok túl (előrehozottak, kiegészítők, rendes), tapasztalatból mondom, hogy teljesen felesleges már most nekiállnod, még ha meg is kapod a tanáraidtól a témaköröket, netalán tételeket.
2011. júl. 11. 17:32
2/5 anonim válasza:
Az emelt témaköröket, tételeket, illetve a központi tételeket valamikor november, december környékén.
Ha a sulidban érettségizel, az a tanártól függ, de ált. szeptemberben kiadják.
2011. júl. 11. 17:33
3/5 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel, teljesen felesleges már ilyenkor kidolgoznod. Én most érettségiztem, szeptemberben kidolgoztam pár magyar tételt, aminek később a felét ki kellett dobnom mert változott a helyzet... Ez középszint volt, ez emelt tételsort decemberben kaptuk meg. Pontosabban a témák címeit és az érettségin ezekből a témákból szedtek ki részeket. Ne gondolj még az érettségire, foglalkozol majd vele eleget:)
2011. júl. 11. 18:02
4/5 anonim válasza:
MÉg annyit, hogy ha mindenáron foglalkozni akarsz vele, mert emeltezel és/vagy nagyon jó eredmény kell akár középből, akár emeltből, akkor inkább az írásbelivel foglalkozz. A neten megtalálod ennek a követelményét, azokat dolgozd ki inkább, azokkal foglalkozz, mint a szóbeli tételekkel, amik csak másodlagosak. Ráadásul írásbeli után lesz vagy 1,5 hónapod megtanulni ezeket.
2011. júl. 11. 19:07
5/5 anonim válasza:
az is hasznos lehet, ha az előző évek írásbeli érettségijeit oldogatod meg. akkor tudod, hogy kb. milyen jellegű feladatokra számíts. Hogyan tekints az eddigi tananyagra, hogyan ismételd át azt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!