Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Iskolát váltok, kell-e mennem...

Iskolát váltok, kell-e mennem nyári gyakorlatra?

Figyelt kérdés

Tanköteles vagyok és Szeptembertől másik Iskolába fogok járni,viszont itt még teljesítenem kell elvileg a 160 óra nyári gyakorlatot.

Osztályfőnököm szerint,ha valaki nem jár be nyári gyakorlatra az évet ismétel (esetlegesen kirúgják a cégtől).

viszont azt nem tudom,hogy ha tanköteles vagyok akkor mi a helyzet? Gyorsan kellene segítség :/ köszi

2011. júl. 7. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
ugyanolyan szakra mész v teljesen másra. Ha ugyanolyanra, csak más iskolába, akkor meg kell csinálni. Ha a szakot teljesen otthogyod, akkor kit érdekel, h megbuksz-e vagy sem.
2011. júl. 7. 18:16
 2/9 anonim ***** válasza:
első mondat végén ?
2011. júl. 7. 18:16
 3/9 A kérdező kommentje:

Teljesen más szakmára fogok járni.

Csak az egésszel az a baj,hogy ugye 18 évig vagyok tanköteles,és én azt szeptemberbe fogom csak betölteni.

A nyári gyakorlatos lapomon rajta van,hogy igazolt mulasztások,illetve igazolatlan mulasztások.Most ha én be is járok,akkor ezt kinek adom oda,ha másik iskolába fogok járni?

2011. júl. 7. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Azt hittem, h érettségi utániban vagy. Gondolom nagyon utásod a helyet, ahova menni kéne. Ha más nem, valahogy meg kellene érdeklődni, h mennyi az a minimum letöltendő idő, amivel még nem buktatnak meg, de nem is kell végigjárnod.
2011. júl. 7. 18:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Az engem nem zavar ha megbuktatnak,meg a stb... mert ez a szakma már nem érdekel.Ugyanúgy újra kell kezdenem a 11. osztályt,hiszen az a szakmai év első éve (ahol 1 hét suli,1hét gyakorlat)

Engem csak az érdekel,hogy lesz-e következménye annak,hogy igazolatlanul hiányzok,úgy értem,hogy kapom-e a levelet,hogy ennyi meg ennyi igazolatlan mulasztásom van és megy a jegyzőhöz a felszólítás meg ilyenek.

2011. júl. 7. 18:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha az éves bizonyítványodnak az a feltétele, hogy részt vegyél a szakmai gyakorlaton, akkor az alól nem lehet kibújni. Ugyanis ha a jelenlegi iskoládban nem teljesíted a tanulmányi kötelezettségedet, akkor nem zártad le sikeresen az évedet, tehát nem léphetsz következő osztályba.
2011. júl. 8. 08:59
 7/9 A kérdező kommentje:

De engem nem ez érdekel,bukjak meg az sem érdekel mivel másik szakmára fogok menni,tehát mindenképpen újra ez az év...

az érdekel,hogy küldenek-e felszólítást, a jegyzőnek illetve a gyerekjóléti szolgálatnak stb...

közben jött az új iskolámból válasz...másolom:

"A nyári gyakorlatos hiányzás nincs összefüggésben a tanévközi hiányzásokkal"

"annyi a "büntetés", hogy évismétlő lesz, de sem a jegyző, sem a gyerekjóléti szolgálat, sem a szülő nem kap a munkahelytől vagy az iskolától felszólítást."

2011. júl. 8. 17:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha "tanköteles" vagy,

csináld meg -

2018. jún. 27. 14:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem olyan sok a

160 óra

2018. jún. 27. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!