Iskolát váltok, kell-e mennem nyári gyakorlatra?
Tanköteles vagyok és Szeptembertől másik Iskolába fogok járni,viszont itt még teljesítenem kell elvileg a 160 óra nyári gyakorlatot.
Osztályfőnököm szerint,ha valaki nem jár be nyári gyakorlatra az évet ismétel (esetlegesen kirúgják a cégtől).
viszont azt nem tudom,hogy ha tanköteles vagyok akkor mi a helyzet? Gyorsan kellene segítség :/ köszi
Teljesen más szakmára fogok járni.
Csak az egésszel az a baj,hogy ugye 18 évig vagyok tanköteles,és én azt szeptemberbe fogom csak betölteni.
A nyári gyakorlatos lapomon rajta van,hogy igazolt mulasztások,illetve igazolatlan mulasztások.Most ha én be is járok,akkor ezt kinek adom oda,ha másik iskolába fogok járni?
Az engem nem zavar ha megbuktatnak,meg a stb... mert ez a szakma már nem érdekel.Ugyanúgy újra kell kezdenem a 11. osztályt,hiszen az a szakmai év első éve (ahol 1 hét suli,1hét gyakorlat)
Engem csak az érdekel,hogy lesz-e következménye annak,hogy igazolatlanul hiányzok,úgy értem,hogy kapom-e a levelet,hogy ennyi meg ennyi igazolatlan mulasztásom van és megy a jegyzőhöz a felszólítás meg ilyenek.
De engem nem ez érdekel,bukjak meg az sem érdekel mivel másik szakmára fogok menni,tehát mindenképpen újra ez az év...
az érdekel,hogy küldenek-e felszólítást, a jegyzőnek illetve a gyerekjóléti szolgálatnak stb...
közben jött az új iskolámból válasz...másolom:
"A nyári gyakorlatos hiányzás nincs összefüggésben a tanévközi hiányzásokkal"
"annyi a "büntetés", hogy évismétlő lesz, de sem a jegyző, sem a gyerekjóléti szolgálat, sem a szülő nem kap a munkahelytől vagy az iskolától felszólítást."
Ha "tanköteles" vagy,
csináld meg -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!