Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen iskolát (és annak...

Milyen iskolát (és annak melyik szakát) kell elvégezni ahhoz, hogy valakiből közjegyző lehessen?

Figyelt kérdés
2008. febr. 27. 11:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
jogi egyetem, nem? de azt hallottam, közjegyző az ember csak 'kihalás' útján lehet. vagyis nem működik úgy, hogy eldöntöd, nyitsz egy irodát és hajrá. állítólag meg van szabva, hogy pl. Bp területén kerületenként mennyi közjegyző lehet.
2008. febr. 27. 13:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
igen, jogot
2008. febr. 27. 13:52
 3/4 anonim válasza:
100%
Jogot kell végezni, de még ha sikerül is elvégezned közjegyző nem lehet bárkiből. Az országban meghatározott keretszám van. Ha nincs protekciód vagy iszonyú nagy szakmai tudásod akkor esélytelen vagy. Sajnos ez van :(
2008. ápr. 29. 13:06
 4/4 anonim válasza:
Jogi egyetemet kell mindenképpen végezni. Nincs szkosodás, az 5 éves képzést el kell végezni. Az egyetem alatt harmadév után el kell menni 6 hetes szakmai gyakorlatra, ha tudod, hogy közjegyző szeretnél lenni, érdemes egy közjegyző mellé elmenni. Közjegyzői pálya valóban telített manapság, egy közjegyzőnek több helyettese is van, akik szintén várnak az üresedésre. Ha most mész egyetemre, lehet, hogy majd 5 év múlva lesz rá lehetőséged, talán addig változhat a jelenlegi helyzet. Én jogot végeztem, és volt olyan évfolyamtársam, aki elkezdett közjegyző mellett dolgozni (kulimunkát, de a cél a fontos!), és amikor végzett felvette, igaz nem helyettesnek, de legalább bekerült. Próbáld meg! Sok sikert és sok kitartást, nem egy könnyű egyetem:)
2009. márc. 9. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!