Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi kell, hogy mentős lehessek?

Mi kell, hogy mentős lehessek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 7. 09:42
 1/2 anonim ***** válasza:

XD Én is az leszek! : D

Kezdjük azzal, hogy nem nagy ügy. Jelenleg kb 300 pont kell, 480 a max. Jelenleg három egyetemen képeznek mentőtiszteket: Debreceni Egyetem (Egészségügyi Kar > ez Nyíregyházán van), Semmelweis Egyetem (Egészségtudományi Kar > Pest) és Pécsi Tudományegyetem (Egészségtudományi Kar > Pécs). Az elfogadott érettségi tárgyak a következők: biológia, fizika, kémia, magyar, informatika, egy db szakmai előkészítő tantárgy, ami lehet egészségügyi alapismeretek vagy közgazdasági alapismeretek. Ezek közül kell kettőt választani. Ami azt illeti, érdemes a bioszt, és ha vágod, akkor a kémiát is, illetve magyarból úgyis mindenképp érettségizni fogsz; az előkészítő tárgyasakról életemben nem hallottam, informatikával és fizikával pedig nem sokra fogsz menni valószínűleg.

Ezekből bőven elég középszintű érettségit tenned, illetve szükséged lesz egy középfokú C típusú nyelvvizsgára bármilyen élő nyelvből.

A mentőtisztihez ennyi kell, de ha betegszállítást is akarsz, akkor valamilyen jogsi is kell, csak azt nem tudom pontosan, hogy milyen.

2011. júl. 7. 10:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Még az lemaradt, hogy ez az államilag támogatottra vonatkozik, a költségtérítéses képzés kb 250 ezer Ft félévente, de oda még annyi pont se kell, oda már tényleg akárkit felvesznek.
2011. júl. 7. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!