Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi az a szakma (elsősorban...

Mi az a szakma (elsősorban felsőoktatásban) amit megéri tanulni, aminek van jövője?

Figyelt kérdés
És persze nőknek.
2011. júl. 1. 09:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Pénzügy-számvitel. Húzós, de egy jó psz diplomának MINDIG van jövője.

Egyébként talpraesettség, törtetés kérdése, én bölcsészdiplomával is elég komoly pozícióig vittem, de nem kis munka volt benne. A titok: IGAZÁN szeresd amit csinálsz, anélkül nem megy.

2011. júl. 1. 09:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de a matematikával hadilábon állok. Középiskolában a humán tárgyakat szerettem nagyon. Főleg irodalmat és a németet, de abból sajnos nem lehet megélni.Pedig sokáig tanítani szerettem volna.
2011. júl. 1. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Meg lehet élni belőle, de ilyen hozzáállással biztosan nem. Hidd el, tudom, mit beszélek, két nyelvszakos diplomám van, és engem is mindenki le akart beszélni róla. Apukám egyenesen elvárta, hogy közgazdasági területen tanuljak tovább, a bölcsészkarról hallani sem akart, úgy kellett az osztályfőnökömet megkérni, hogy beszéljen vele. Végül csak beadhattam oda, ahova akartam, és érdekes, így 15 év távlatából és látva, mire jutottam, már apukám sem emlékszik, hogy ő ezt valaha tiltotta volna. :-)

De a hozzáálláson sok múlik. Ha elkönyveled a fejedben, hogy a mekiben fogsz megrohadni, akkor ott fogsz megrohadni, mert nem fogod keresni, s így észrevenni a lehetőségeket.

Akkor inkább tényleg válassz valami mást, de humán érdeklődéssel sajnos tényleg be vagy határolva.

2011. júl. 1. 09:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából nem is a szó szerinti "nem lehet belőle megélni"-re gondoltam, hanem arra, hogy kevés a munkalehetőség. Nem érdekelne, hogy keveset viszek haza, csak azt csináljam, amit szeretek. Az a baj, hogy engem sem nagyon támogatnak, mert 22 éves vagyok és 4 vagy 5 év múlva végeznék és akkor milyen "öreg" leszek már...meg inkább dolgoznom kellene.
2011. júl. 1. 10:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Bármit, ami könnyen és jól megy, bármit, amit SZERETSZ, ami ÉRDEKEL.

Pont ez a lényeg, hogy hiába írsz be valami mai, jól menő szakmát, ha nem leszel jó benne.Közgazdásszal, jogásszal Tiszát és Dunát lehet rekeszteni, de nagyon-nagyon kevés közöttük az igazán jó szakember.

Mindig azzal jönnek, hogy a bölcsész kara, az tánciskola, azt bárki el tudja végezni. Nos, a fenn említett szakokat is. JÓL csinálni, na az már kunszt!

Az meg, hogy hogyan fogsz a szakmádból megélni, tényleg csak a hozzáállásodon múlik, jól írta itt az egyik előttem szóló.

2011. júl. 1. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!