Miért olyan nagy szám az, ha egyetemen/főiskolán nem megy be valaki egy vizsgára?
gondolom azért mert a vizsgákon meg van adva, hogy max hány fő jelentkezhet rájuk és ha te jelentkezel, de mégse mész el, akkor olyanoktól veszed el a helyet akik be is mentek volna vizsgázni
gondolom ezért tartják számon, hogy ne forduljon elő még1x
Mert a három lehetséges vizsgalehetőségedből 1-et eljátszottál azzal, hogy (esetleg igazolatlanul) nem jelentél meg és arra mást nem nagyon tudnak beírni, csak hogy nem jelentél meg...
Amúgy ezekkel vigyázni kell! Nálunk van olyan tanár, aki csúnyán néz az emberre, ha nem tudja nyomós indokkal alátámasztani miért nem jelent meg egy vizsgán. (pl. betegség) Általában 20-as korlát szokott lenni, az időpontjai mindig tele vannak, ezért mínusz 3 jeggyel indul az, aki egyszer ezt bejátsza nála.
Egyetemenként változik a retorzió, nálunk aki egyszer nem jelenik meg, az többet nem mehet vizsgázni az adott tárgyból, ráadásul nem egyest kap, hanem ún. "elhagyott tanegység" lesz az adott tárgya. Akinek egy ilyenje is van, az a következő félévben akkor sem kaphat ösztöndíjat, ha amúgy az átlaga megfelelő.
Szóval abban ne legyél biztos, hogy nincs belőle semmi gond...
Kedves utolsó! Szerintem, ha egy vizsgáztató tanár önkényesen úgy dönt nem jön be az még mindig elfogadhatóbb valahol, hiszen hallgató - tanár (vizsgáztató) kapcsolatban egyértelműen ő áll feljebb. Az is igen idegesítő, ha a vizsgáztató nem jön be a vizsgára szó nélkül, de még mindig elfogadhatóbb szerintem.
Olyan mint egy munkahelyen a főnök - alkalmazott kapcsolat. A főnök szinte azt csinál amit akar, míg ha az alkalmazott egy szó nélkül kimarad, akkor annak valószínűleg következményei lesznek. Ha komolyabb nem is, de egy rossz pont már lesz az illető számláján. A rossz pontokat meg gyűjteni nem jó!
Egyébként maximálisan egyetértek veled, nem kötekedni akartam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!