Ha egy (egyetemi) kollégiumban belsős vagyok, akkor egy másik kollégiumban nem lehetek már külsős sem?
Külsős kollégista? O.o
Pontosan miről is érdeklődsz?
Na, gondoltam, hogy rossz volt a kérdés, és szakkollégiumra gondolsz.
Én is szakkolis vagyok, így tudom: egyszerre egy szakkollégium tagja lehetsz, és nincs is értelme kettőnek. Ugyanis nem csak kurzusok vannak, hanem egy közösség tagja is vagy, akikkel szoros a kapcsolat. El kell tehát döntened, melyik áll hozzád a legközelebb, és oda jelentkezni.
De egyébként szoktak lenni közös szakkolis kurzusok, ha egy koliból nem jön össze elég ember, vagy eleve közösnek tervezik. Emellett közös programok, bulik, szóval van kapcsolat a kolik között.
Egyébként hol fogsz tanulni/hol tanulsz, és melyik szakkollégiumai tetszenek?
Igen, ezt olvastam már, de az egyik ismerősömet megkérdeztem, aki ott lakik, aki megkérdezte a vezetőktől, és ők állítólag azt mondták, hogy "elsősorban az embert nézik (nem a szakot)"... Szóval jelentkeztem oda is (tegnap volt a határidő) "biztonsági tartalékként", de igazából a jezsuba szeretnék menni, csak az MCC nyelvképzése nagyon csábító, ezért tettem fel a kérdést...
Amúgy Te melyikben laksz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!