A Neptunba mit lát a tanár?
Nekem is írtak már be jegyet olyan emberek, akik nem a tanáraim.
Legtöbbször valami tanszéki adminisztrátor viszi be a jegyeket egy excel táblázatbál, és kész. És a Neptunban van olyan név, akitől tanérként kapod a jegyet, tehát az szerepel a Leckekönyv résznél. Tehát pl. beírja 'xy' tanszéki adminisztrátor, ő szerepel módosítóként, de amikor megnyitod a leckekönyvet, ott 'ab' nevű tanár szerepel, akitől elvileg kaptad a jegyet.
Szóval nekem nem ritka, hogy közülük az egyiket sem ismertem még :D
De én úgy gondolom, hogy ezek az emberek valamiféle külön jogosultsággal rendelkeznek a rendszerben, nem csak azért férhetnek hozzá az adatokhoz, mert a tanszéken tanítanak/dolgoznak.
Azt meg el sem tudom képzelni, hogy vannak olyan emberek, akik csak úgy nézegethetik a teljes leckekönyvedet (persze a dékáni hivatalt, tanulmányi osztályt, ilyesmiket kivéve).
(A személyiségi jogot azért írtam, mert ahova én járok, ott nincs is indexünk, szóval simán teljesülhet a titkosság. Amúgy azért elég gáz ebből a szempontból az index, mert így tényleg láthat mindenki mindent.)
már nálunk sincs index. a jegyet meg minden esetben adminisztrátor viszi fel? volt h kaptam én már jegyet hajnali 1kor is :D
szóval akkor a lényeg, h a tanár csak a saját kurzusát látja, vagy max a saját tanszékének a tárgyait, igaz?
tehát ha pl engem oktat vki mikroökönómiából, és 5ösre vizsgázok nála, akkor azt nem láthatja hogy például pénzügytanból 2szer megbuktam?
Nem mindig adminisztrátor írja be. Biztos szoktál kapni a jegybeírásokról üzenetet, azoknak a végén mindig oda van írva, hogy "Módosító: xy". Ez azt jelenti, hogy fizikailag xy jelentkezett be a Neptunba, és ő írta be a jegyedet.
Könnyen megtudhatod, hogy ki mikor írta be a jegyedet, és milyen oktató neve alatt.
Lépj be a Neptunba, nyisd meg a Tárgyak/Felvett tárgyak részt, listázd ki, aztán menj az adott tárgynál a Lehetőségek/Eredmények-hez. Ott minden jegynél lesz egy Oktató és egy Titkár mező. Az Oktató az, akitől tanárként kvázi a jegyet kapod, tehát pl. az indexedet ő írná alá. A Titkár meg már az előbb emlegetett adminisztrátor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!