Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Neptunba mit lát a tanár?

A Neptunba mit lát a tanár?

Figyelt kérdés
Csak az adott tárgyat, amit ő tanít/vizsgáztat, vagy azon a tanszéken ahol oktat az összes tanszéki tárgyat, vagy esetleg a hallgatóról lát minden információt, hogy pl. van-e párhuzamos képzése, vagy más tárgyakat milyen eredménnyel teljesített?
2011. jún. 23. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Konkrétan nem tudom, de személyiségi jogok sérülnének, ha a hallgató minden adatát láthatná, így nyilván csak a saját kurzusának eredményeit láthatja. Persze más tárgyakba biztosan betekinthet, mint ahogy a hallgatók is megtehetik ugyanezt, de eredményeket és egyéb érzékeny információkat nem hinném, hogy látnak.
2011. jún. 23. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért sérülne? A papíros indexben is ki kell takarnia az összes többi jegyet, amikor beírja a sajátját?
2011. jún. 23. 19:17
 3/8 A kérdező kommentje:
igen, az indexre gondoltam én is. csak ugye van az, hogy az oktató ne kivételezzen a diákkal, ezért nem láthatja vagy látja a jegyeket, és nálunk pl a beíratás is általában akkor van mikor a vizsgák lezajlottak. nagyon kiváncsi lettem volna, hogy az oktatói neptun mégis milyen. mert pl egyik oktatóm felvitte nekem az egyik tárgyból a jegyet, amit nem ő oktat, de az a tárgy, azon a tanszéken van ahol ő tanít.
2011. jún. 23. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is írtak már be jegyet olyan emberek, akik nem a tanáraim.

Legtöbbször valami tanszéki adminisztrátor viszi be a jegyeket egy excel táblázatbál, és kész. És a Neptunban van olyan név, akitől tanérként kapod a jegyet, tehát az szerepel a Leckekönyv résznél. Tehát pl. beírja 'xy' tanszéki adminisztrátor, ő szerepel módosítóként, de amikor megnyitod a leckekönyvet, ott 'ab' nevű tanár szerepel, akitől elvileg kaptad a jegyet.

Szóval nekem nem ritka, hogy közülük az egyiket sem ismertem még :D

De én úgy gondolom, hogy ezek az emberek valamiféle külön jogosultsággal rendelkeznek a rendszerben, nem csak azért férhetnek hozzá az adatokhoz, mert a tanszéken tanítanak/dolgoznak.

Azt meg el sem tudom képzelni, hogy vannak olyan emberek, akik csak úgy nézegethetik a teljes leckekönyvedet (persze a dékáni hivatalt, tanulmányi osztályt, ilyesmiket kivéve).

(A személyiségi jogot azért írtam, mert ahova én járok, ott nincs is indexünk, szóval simán teljesülhet a titkosság. Amúgy azért elég gáz ebből a szempontból az index, mert így tényleg láthat mindenki mindent.)

2011. jún. 23. 21:27
 5/8 A kérdező kommentje:

már nálunk sincs index. a jegyet meg minden esetben adminisztrátor viszi fel? volt h kaptam én már jegyet hajnali 1kor is :D

szóval akkor a lényeg, h a tanár csak a saját kurzusát látja, vagy max a saját tanszékének a tárgyait, igaz?

tehát ha pl engem oktat vki mikroökönómiából, és 5ösre vizsgázok nála, akkor azt nem láthatja hogy például pénzügytanból 2szer megbuktam?

2011. jún. 23. 23:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem mindig adminisztrátor írja be. Biztos szoktál kapni a jegybeírásokról üzenetet, azoknak a végén mindig oda van írva, hogy "Módosító: xy". Ez azt jelenti, hogy fizikailag xy jelentkezett be a Neptunba, és ő írta be a jegyedet.

Könnyen megtudhatod, hogy ki mikor írta be a jegyedet, és milyen oktató neve alatt.

Lépj be a Neptunba, nyisd meg a Tárgyak/Felvett tárgyak részt, listázd ki, aztán menj az adott tárgynál a Lehetőségek/Eredmények-hez. Ott minden jegynél lesz egy Oktató és egy Titkár mező. Az Oktató az, akitől tanárként kvázi a jegyet kapod, tehát pl. az indexedet ő írná alá. A Titkár meg már az előbb emlegetett adminisztrátor.

2011. jún. 24. 00:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, az utolsó kérdésedre meg az a válaszom, hogy nem hiszem. Egyrészt valószínűleg jogosultsága sincs hozzá, másrészt szerintem nem is igazán kíváncsiak az oktatók ezekre, mert annyi hallgató van, hogy nekik ők teljesen személytelenek.
2011. jún. 24. 00:55
 8/8 A kérdező kommentje:
utolsó, te egy zseni vagy! :D ezt az "eredmény" funkciót még nem is figyeltem ezelőtt, de tökjó. köszönöm szépen a választ! :)
2011. jún. 24. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!