Mentorprogram-tapasztalatok?
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e valakinek tapasztalata a HÖOK Mentorprogramjával kapcsolatban? Mint mentor szeretnék részt venni benne.
Érdekelne, hogy milyenek a mentoráltak? Mennyi plusz munkát jelent a kapcsolattartáson kívül? Minden vélemény, élmény érdekel. :)
Köszönöm előre is!
Én ugyan nem ebben, hanem a volt egyetemem kari szinten működő mentorprogramjában vettem részt. Szerveztünk nekik gólyatábort, első héten gólyahetet, tankörökbe (kis csoportokba) gyűjtöttük őket. Az első félév során sok kis közös kapcsolatépítő programot, közös korrepetálást tartottottunk.
Nyilván ezekre rá kell szánni az időt, de a szervezésük nem olyan vészes. Emellett tartottunk hetente, kéthetente gyűlést, átbeszélni a teendőket.
Ezenkívül illik tájékozottnak lenni az egyemed szabályaival, hogy tudj segíteni.
Készülj fel a millió kérdésre, és legyél türelmes.
Bár már elhagytam azt az egyetemet, a mostaninál épp gólyatábort szervezek a vizsgaidőszak közepén. Azért mondom ezt, hogy tudd, pár dolgot félre kell majd tenned, de minden megoldható jó szervezéssel, hajrá!
Köszi a választ. :)
Mi ezt a feladatkiírást kaptuk:
A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról.
A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre.
Egy mentor több hallgatót is segíthet.
Igazából annyira nem tér el a mostani feladatkörömtől, hiszem most is van pár elsőéves, akiknek aktívan segítek. Azonban a félsz bennem van, hogy ez mégis mennyi ++ munkát jelentene, mert a tanulást nem kellene teljesen elhanyagolni.
Szia!
Elvileg jár, félévente 40 rugó. Nem ugrok neked, a pénz igenis számít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!