Az alábbi könyvek közül melyeket ajánlanátok leginkább BIOLÓGIA EMELTre való felkészüléshez?
Panemsulis könyvek
Sebőkné Orosz Katalin:Biológia érettségi 3 – Esszé típusú feladatok az emelt szintű írásbeli
Szerényi - Fazekas: Biológia I-II.
Mándics Dezső - Dr. Molnár Katalin -Biológia
Juhász Katalin -Vargáné Lengyel Adrien-130 tétel biológiából emelt szint-szóbeli
Mozaik (Biológia érettségire készülőknek 1-2)
hehe, eddig egyik vélemény sem egyezik:)) azért köszi.
utolsónak: ha megtennéd akkor elküldenéd?totoo2@citromail.hu
köszönöm:)
Első vagyok.
Akkor részletezem:
Panemsulis: Jókat hallottam róla, én nem használtam. Állítólag a követelményrendszer alapján készült, elég tömény, de jó.
Sebőkné: Nagyrészt ebből tanultam szóbelire, ami max pontos lett.
Szerényi-Fazekas: Nagyon jó könyv, nekem megvan, ebből tanultam írásbelire. De csak olyannak ajánlom, akinek sok ideje van, és érdeki a biológia. Ha csak az érettségire akar vki felkészülni, akkor iszonyatosan sok, és mellette drága is.
Mándics: Nem ismerem.
Juhász: Nem ismerem.
Mozaik: Szintén sokan dicsérik. Osztálytársam ebből készült, mert a különtanára ajánlotta. Viszont úgy tudom nem ebből a kétkötetesből, hanem a 3 vagy 4 kötetesből, amit gimiben használnak. Utána kell nézni, mert mozaikosból van egy csomó féle...
szia.
én személy szerint az erdeti mozaikosokat ajánlom,ami nem ez az új kiadvány ami az érettségizőknek van..az sztem nem lehet elég részletes.a másik jobban tágítja a látókörödet a biosz területén.
aztán én még két kötetét tanultam meg a régi-régi fehér szerényis könyveknek,amik a lehető legjobb tudást nyújtották a középiskolai biológia bizonyos területein..
és amit nem említettél....ötösöm lesz genetikából. ne vedd meg,könyvtárból bőven elég...idén is volt 11-12pontért genetika,amin sokan elvéreztek.
95 százalékos lett a vége a biosz emeltemnek.első nekifutás..és ha rám hallgatsz,akkor az összes biológia oktv feladatot oldd meg a nyáron.
Szia!
Én most érettségiztem bioszból és én is Mozaikosból tanultam (a gimisből, az 3 kötetes) Abból figyelj, mert a 9.-es az általános iskolás anyag, szóval csak a 10-11-12 kell érettségire. Ha megveszed vagy kiveszed, szólni kell, hogy gimiset adjanak, mert ahogy egy előttem szóló is írta, többféle van belőle. Viszont mindenképp érdemes jól átnézni a 9.est is, mert nagyon egymásra épülnek az anyagok. Egyébként abból a szempontból is jó a Mozaikos, hogy külön van benne választva az emelt szintű anyag a középszintűtől (az emelt apró betűkkel van írva). Nekem azért is nagyon tetszett, mert érthetően, de mégis nagyon szakszerűen írja le a dolgokat, és nagyon igényesek az ábrák, képek is benne (rájöttünk, hogy a legtöbb anatómiai atlaszból való).
Sikeres felkészülést és minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!