Hol és hogyan zajlik egy rendőr kiképzése?
Üdv,
Mivel rendőr szeretnék lenni, ezért szeretném tudni hogy hol és hogy hogyanm zajlik a kiképzés(részletesen). Természetesen az általam tisztelt rendőrök tudhatják ezeket, ezért ha tanácsokat is adnának nagyon megköszönném. És mivel végzés kell ahhoz hogy rendőr lehessek(diplomácia vagy hasonlók?)? Köszönöm a kedves és értelmes válaszokat! Üdv.
Hello. Igaz én nem vagyok rendőr de szerintem tudok segíteni. Nos két helyre jelentkezhetsz. Tiszti vagy tiszthelyettesi. Tiszti iskola csak Budapesten van ide elég magas pontszámok vannak tehát jó érettségi kell hozzá. Ezen kívül meg kell felelni orvosi, pszichológiai és fizikai vizsgálatokon. Ha mindenből alkalmas minősítést kapsz és a pontszámod is megvan akkor kerülsz felvételre. A másik lehetőség a tiszthelyettesi, ilyen iskola az országban négy helyen van. Adyligeten, Körmenden, Szegeden és Miskolcon. Ide is az elvárás az érettségi, de a pontokat itt a fizikai és a műveltségi vizsgákon szerzed meg. Ezen kívül itt is meg kell felelni orvosi és pszichológiai vizsgálatokon. Mindkét helyre évek óta többszörös a túljelentkezés tehát ha az ember be akar kerülni keményen kell készülni.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!