64 pontos lett a magyar írásbelim, mi van akkor, ha alig tudok valamit szóbelin?
B@szki infóóból 61??? sajnálom, nekem fogalmam sem volt hozzá és közel 98% os lett 1 éve.
Amúgy 100 pont az írásbeli magyarnál és 30 pont a szóbeli.
Infónál 110 pont az írásbeli és 20 a szóbeli. De nem biztos jól emléxem, annyit tudok, hogy infónál több a gyakorlat.
Az a fő a kettesed már mindegyikből megvan mert az össz pontszám 20% tól kettes, 40 től 3mas...
Mindegyik érettségi az írásbelivel meg a szóbelivel együtt 150 pontos (legalábbis az alapok, a választottakat nem tudom, de szerintem azoknak is a max pontszáma 150 pont). Na és a 150 pontot ha elosztod 5 felé, akkor megtudod hogy egy jegyhez hány pontot kell elérned úgy összességében. Szóval 150:5=30, szóval az írásbeli meg szóbeli pontokat összeadva, összesítve:
30 ponttól 2-es,
60 ponttól 3-as,
90 ponttól 4-es,
120 ponttól 5-ös.
Nézzük akkor neked a magyart:
Összesen 150 pont a max, ebből az írásbeli max pontszáma 100, a szóbelié 50.
Neked az írásbeliből van 64.
Tehát mivel az előbb írtam, hogy összesen mennyit kell elérned a jobb jegyért, ezért:
neked van 64 pontod, ezért a 3-asod tutira megvan. De ehhez a szóbelin teljesítened kell 10%-ot (azaz az 50 pontból 5-öt kell szerezned), hogy ne bukd el az egészet. 90-64=26 ---> tehát ha szóbelin az 50-ből 26 pontot elérsz, akkor már megvan a 4-esed, ha ennél kevesebbet, akkor marad 3-as.
5-ösöd magyarból már semmiféleképp nem lehet, mivel 64 pontod van eddig, és még max 50-et szerezhetsz, ami 114, és az 5-öshöz 120 pont kell.
Érted? Elég hosszú lett de szerintem szájbarágós :D
Az irodalom szóbeli része 50pont.
25pont a nyelvtan és a magyar érettségi feleleted tartalma, 25 pont pedig az előadás élvezhetősége, mennyire vagy talpraesett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!