Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem megyek el szóbeli...

Ha nem megyek el szóbeli érettségire de minden írásbelim 90% körül van, akkor megbukhatok?

Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kapsz érettségi bizonyítványt.
2011. jún. 12. 15:17
 2/7 A kérdező kommentje:
értem, de már megbukni semmiképp sem tudok ugye?
2011. jún. 12. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségid akkor lesz meg, ha szóbelin és írásbelin is elérsz 10%ot (tehát összesen 20%ot). Ha nem mész szóbelizni, nem kapsz érettségit, azaz olyan mintha nem csináltad volna meg, tehát ilyen alapon olyan, mintha megbuktál volna.

Egyébként a szóbeliktől nem kell félni. A tanárok normálisak, nem szoktak szemétkedni (általában). Ha semmit nem tudsz, akkor is összelehet motyogni 10%ot ( ha annyi se megy, a tanárok a szádba adják amit mondani kell).

2011. jún. 12. 15:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát sztem az rosszabb mintha megbuktál volna. Nem fogadják el, szerintem ne próbálkozz, mert továbbtanulni kétlem, hogy így tudsz.

Érvényteleníthetik az egészet is szerintem! Mivel az érettségi két részből áll, csak akkor teljes ha megvan a szóbeli is meg az írásbeli!!!

2011. jún. 12. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Sztem nem buksz meg, csak érettségit nem kapsz. Utólag drága mulatság lerakni.
2011. jún. 12. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
utolsónak: ha nem mész el szóbelizni, akkor befejezetlennek számít az érettségid és ingyen újracsinálhatod következő évben. azok csinálják általában ezt, akiknek nem sikerül jól az írésbelijük..:)
2011. jún. 12. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen megbuksz (befejezetlen érettséginek számít, amiért javító érettségire utasítanak), és ezért nem kapsz érettségi bizonyítványt sem.

Persze ha olyan tárgyból buksz, ami nincs benne a kötelezők körében (matek, töri, magyar, 1 nyelv, 1 szab. vál.), akkor természetesen megkapod a bizonyítványt is, csak a bukott tárgy nem lesz benne egyáltalán.

ma 15:25/1

"Az érettségid akkor lesz meg, ha szóbelin és írásbelin is elérsz 10%ot (tehát összesen 20%ot)."

Remélem, ezt a "tehát"-os részt csak viccből írtad.

Amúgy az igaz, hogy külön-külön el kell érni 10%-ot, és az egészen 20%-ot, de itt semmi következtetés nincs.

ma 15:25/2

"szerintem", "kétlem", ez valami tippelőoldal? Jó ez a segítőkészség, de nem kellemes a kérdezőnek, ha bizonytalan válaszokat kap.

Egyébként nem rosszabb, mintha megbukott volna, mert a végeredmény úgyis ugyanaz lesz. (Fentebb már leírtam.)

ma 15:29

"Sztem nem buksz meg, csak érettségit nem kapsz."

Fejts már ki ezt a gondolatmenetet bővebben. Ha nem bukik meg, miért ne kapna érettségit? Meg akkor minek kéne utólag tenni? Abszolút nem értem, mire gondolsz.

Akkor nem kap érettségit, ha az 5 kötelező tárgy közül valamelyik nincs meg. Ilyen egyszerű.

2011. jún. 12. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!