Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átengednek szóbelin? Nem...

Átengednek szóbelin? Nem ragad meg semmi, hiába tanulok!

Figyelt kérdés
Annyira nem vagyok lusta, igaz elbasztam mert utolsó hétre hagytam a tanulást, de részben azért is mert hiába kezdek neki hamarabb elfelejtem. Most viszont ott tartok hogy hiába tanulok egy szó nem ragad meg! Komolyan mondom! Mennyi kell ahhoz hogy elérjem azt a bizonyos 10%-ot a minimumot?? Ha mindenből ennyit érek el, akkor az irásbelivel eggyütt olyan hármas, négyes érettségi jegyeket kapok a különböző tantárgyakra. De komolyan mondom amelyik tételből nem írtunk vagy 3szor dolgozatot suliban, abból hiába tanulok egy szót nem tudok megjegyezni! Egyáltalán van olyan aki minden tételt megtanult és szóról szóra eltudja mondani?? Én amelyiket a legjobban tudom arról is max 2 -3 percet tudok beszélni. Mennyi kell a 10%-hoz? Komolyan mondom én már beérem a minimummal csak tartanánk már ott és nem kéne így kínozni magam!
2011. jún. 11. 16:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Kínozd még magad érettségiig, sokszor az a plusz tíz perc rengeteget számít! Egyébként amit most tanulsz, azt a tanár ha olyanja van, ügyes kérdésekkel kiszedi belőled, de ha nem tanulod meg, akkor még erre sem lesz esélyed.

Az meg, hogy átengednek-e, rengeteg dologtól számít. Ha nyilvánvaló, hogy tojtál az egészre, akkor valszínűeg nem.

2011. jún. 11. 16:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem tojtam az egészre, csak utolsó héten kezdtem el tanulni, de nem ragad meg semmi, hiába olvasok át egy egy tételt.Ezért is hagytam utolsó hétre, mert ha 1 hónappal előtte kezdem el akkor úgyis elfelejtem 1 hét múlva az egészet, meg persze nem is volt sok hangulatom tanulni. Hidjétek el hiába állok neki hamarabb tanulni ugyanez az eredmény lenne akkor is, ami nem ragad meg az nem ragad meg. Ismerem magam.A tanárok sem úgy ismernek hogy hanyag lennék, 4 egészes átlagon volt mindig. Csak az a bizonyos 10 % kéne!
2011. jún. 11. 16:23
 3/8 igabcsy ***** válasza:

Szerintem ha négyes átlagod volt, akkor van akkora tudászsinted, hogy nem lesz baj.

Szerintem csak Te érzed, hgy nem tudsz semmit, mert baromira majrézol.

A lényeg, hogy minden tételt tudj érdemben elkezdeni, és hidd el, hogy a pedagógusoknak sem az a céljuk, hogy megbuktassák a diákokat az érettségin. Főleg nem azokat, akiknek előtte 4-es eredményei voltak.

És ami fontos, hogy a vizsgán ha nem is jut eszedbe a tételről sok dolog, akkor se add fel, lássák rajtad, hogy akarod. Nem szabad lemondóan beletörődni azzal a felkiáltással, hogy "én ezt úgy sem tudom".

Ne parázz, hanem ebben a pár napban még tanulj annyit amennyit tudsz, és hidd el nem lesz baj.

Érdekes dolog, de amikor az ember kihúzza a tételt, akkor szokott megnyugodni, mert akkor már csak arra az egy témára kell koncentrálnia. Olyankor sokminden eszünkbe szokott jutni - valahonnana a hátsóagyféltekéből egyszer csak előbukkannak az információk....

Meglátod utólag majd Te is igazat adsz. :)

Jelentkezz, ha túl leszel rajta! :)

2011. jún. 11. 16:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Mikor lesz az érettségi? Még két napod minimum van (+ a mai napból is elég sok visszavan). Ezalatt, ha tanulsz, simán megvan a 2-es. Olvasgasd, ismételgesd a tételeket, próbálkozz. Ne itt lógj. Ugorj neki most, ha úgy is érzed, nem megy, legalább olvasgasd őket.
2011. jún. 11. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:
ááá én is tiszta ideg vagyok, mert nekem még van egy hetem, de arra hagytam vagy 70 tételt. Ami töri, nyelvtan és irodalom, amiket a legjobban utálok. Pl. most is az irodalommal próbálkozok, de nem megy bele a fejembe:(
2011. jún. 11. 17:18
 6/8 anonim ***** válasza:
átérzem a helyzeted,én is 3-as 4-es tanuló voltam, de most annyira de annyira nem megy h az hihetetlen, nem tudom mi lesz, én is már lassan beérném azzal h csak valahogy rugdaljanak át
2011. jún. 11. 19:13
 7/8 anonim válasza:
Nyugi, nem vagy egyedül. :) Eddig mindig kitűnő voltam (igaz 3 és fél év után csúnyán kibuktam), most meg egy betű nem sok, annyi sem marad meg a tételekből. Egyébként én is azért hagytam őket az utolsó két-másfél hétre, mert máskülönben elfelejteném mindet. Jelenleg csak a megjegyzéssel vannak gondok... Ebben az egészben az a legsz*rabb, hogy a tanárok valamilyen szinten elvárják, hogy "kiemelkedően" szerepeljek. :(
2011. jún. 11. 20:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem kell betojni gyerekek, az érettségi egy VICC. Majd aki egyetemre megy visszafogja még sírni az érettségit (tudom, most hihetetlennek hangzik de így lesz) :P Legalább 40%-t el tud érni akinek van egy kis sütnivalója, szinte 0 tanulással. Egy heti tanulással lazán lehet legalább 80%-ra szóbelizni, ha nem többre. Szóval nem kell aggódni a bukás miatt, de azért tanuljatok ha jó jegyet akartok.
2011. jún. 11. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!