Többletpont jár felvételin arra, ha már gyerekkorom óta csak egy szülő (édesanyám) nevel, aki most már nyugdíjas?
Egyedül nevelt fel engem és testvérem, de ő már elköltözött, úgyhogy most csak engem nevel a nyugdíjából.
Ha valaki igennel válaszol meg tudná írni, hol találok erre törvényt?
Köszönöm!
Nem vagyok ügyvéd, de miért járna többletpont? Nem értem, az egyetemre a tudásod miatt (kéne) kerülsz be, nem azért, mert 1 szülő nevelt. Ez szomorú, biztos nehezebb az anyagi helyzetetek, ezért kaptatok támogatásokat, ha jól tanulsz egyetemen is fogsz (nevetséges összegű) ösztöndíjat kapni, de miért lenne előnyöd más nagycsaládosokkal szemben?
Tehát a válasz NEM, de sok sikert!
Egyrészt, mert talán nehezebb tanulnod, ha közben gáz van a családban, mert talán kevesebb pénz jut a taníttatásodra, stb.
Másrészt, ne mond, hogy ha neked járna többletpont, ilyen alapon nem használnád ki abban a világban, ahol gyakorlatilag mindenki protekcióval, ezzel azzal jut be valahová.
Ez egy VICC...szerinted tényleg ez a mérvadó? Mindegy, csak előrébb jutni, protekcióval, seggnyalással? Hát tudod, én nem kérek belőle. Kifizettem a másfél millát és jövő hónapban költözöm külföldre mert én nem állok be a seggnyalók sorába. Sok sikert!
A pluszpontokkal kapcsolatban meg annyit: az, hogy valaki dadog/mozgássérült/egyedülálló szülő neveli stb. azt ne így támogassa az állam, hanem más juttatásokkal, mert így mások elől elveszik a helyet! A fogyatékosságot jó lenne, ha nem érdemként tüntetnénk fel. Az, hogy valaki dadog, vagy nincs lába, attól még ugyanúgy kell tanulnia, mint bárki másnak. Nem a szép beszéd versenyre, és nem is a futóversenyre jelentkeznek.
Elég fossá nevel titeket ez az ország.
Igazad van! B@ssz@meg! Én is befizetek két millát...jah, hogy csóró vagyok? Tanulás helyett fizetsz?!?! Kis köcsög, milyen dolog az, hogy kifizeted a többletpontjaid?! És aki nem születik gazdagnak?
ÉS ha már itt tartunk! A kurv@ anyját annak, akinek jól sikerül az érettségije! Minden évben más a nehézségi szint, 2007es érettségit mért időre 70% ra nyomtam (angol emelt), a mostani meg 65%-ra sikerült kb, de volt sokkal nehezebb a régiek közül, amik még szarabbak lettek. Senki se menjen egyetemre, hiszen nem ér, ha pénzed van, támogat az állam, vagy mákod volt.
Fizessél csak, Okosfijú!
Továbbiakban megtennétek, hogy a kérdésre válaszoltok, és nem ettől független kijelentéseket tesztek, amit, általában át sem gondoltok? Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!