Megtehetem azt, hogy nem megyek be szóbelizni és októberben leteszem? Ez, hogy működik? Vagy semmi köze az angolnak a felvételihez?
Egy nyelvből kötelező érettségizni, plusz egy választhatóból, azaz összesen 5 tantárgyból.
Ha neked az angol az a bizonyos nyelv vagy a választott tantárgyad, és nem lesz most belőle eredményed, akkor nem kapsz érettségi bizonyítványt (csak tanúsítványt), azaz nem mehetsz egyetemre.
Nyelvből akkor is kötelező. Ha az nincs, nincs érettségi bizonyítvány sem.
Hova felvételizel?
Akkor meg szépen elmész szóbelizni angolból, megcsinálod a tőled telhető legjobban.
Van olyan pontszámítási módszer, amellyel csak a 2 felvételi tárgy (orvosi esetén biosz, kémia) számít, a többi nem. Ergo tök mindegy, milyen lesz az angol.
Ha viszont nem mész el angolból szóbelizni, nemcsak az érettségit bukod el belőle, hanem - mint már írtam - bizonyítványt sem kapsz, és ebből következik, hogy NEM mehetsz egyetemre.
Ha nem számít az angol, nem is értem, mi a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!