Ha megvan a 200 pont akkor már tuti felvesznek?
fizetőst jelöltem be az egyetemen és 200 pont a határ! Ha az megvan akkor már felvesznek ? Nincs olyan, hogy egy bizonyos létszám jelentkezhet, vagy hogy van ez ?
Csak olyanok válaszát írom akik már elmúltak 18 évesek és tudják a rendszert-
Még nem hirdették meg a ponthatárokat, de olyan nincsen, hogy valakinek megvan a pontja és nem veszik fel.
A felvételi pontokat úgy számolják ki, hogy az az ember aki első helyen jelölte be az adott szakot és a legtöbb pontja van, ő az első, az alap aki alapján kiszámolják a ponthatárt. Az alatta levő létszámkeretig felvesznek mindenkit. Ha ez 20 ember akkor 20-at, ha 150 akkor 150 et és aki az utolsó, tehát ebben a keretben a legkevesebb pontja volt, az ő pontszáma lesz a ponthatár. Tehát ponthatár felett mindenkit felvesznek.
De még nem zajlottak le az érettségik sem, tehát a pontszámokról semmit sem lehet tudni.
Én is megjelöltem a fizetőst, de tavaly pl. 305 pont kellett a fizetősre és 400 feletti az államira. A 200 pont csak annyit jelent, hogy az alatt senki nem vehető fel.
A többi július 21-én kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!